Londen vakantie

007 snelle tips Londen door de ogen van James Bond

Londen heeft altijd een bijzondere rol in de Bondfilms gespeeld. Om de release te vieren van de nieuwe 007-film Spectre, die vanaf 29 oktober in de Nederlandse zalen draait, komt British Airways met (00)7 snelle tips om de Britse hoofdstad te beleven door de ogen van James Bond.

Zin in een tripje Londen om deze 007 tips met eigen ogen te bekijken? Charter je beste vriend(in) en ga gezellig met z’n tweetjes.  Hier boek je een voordelig vliegticket naar Londen en hier vind je een lekker hotelletje om uit te rusten na een dag vol met indrukken!

001 Bond-wandeling

Tijdens een exclusieve Bond-stadswandeling krijg je meer dan 10 locaties in Londen te zien die een rol in de 007 films gespeeld hebben. Kijk waar Daniel Craig door de straten van Whitehall liep tijdens de beroemde Skyfall (2012) achtervolgingsscene en bezoek de Universal Exports kantoren uit The Living Daylights (1987). Natuurlijk zou de 2,5 uur-durende Bond-wandeling niet compleet zijn zonder ook voorbij de hoofdkwartieren van de Geheime Dienst Mi5 en Mi6 te lopen!

007 Londen

002 Autotentoonstelling

De Bond In Motion tentoonstelling in het London Film Museum is de grootste tentoonstelling van echte Bond-auto’s ooit. Zelfs wagens uit de splinternieuwe film Spectre (2015) kan je hier bewonderen. De Aston Martin DB5, Goldfinger’s Rolls-Royce Phantom III (1964) en de Lotus Esprit S1 Submarine uit The Spy Who Loved Me (1977) zijn enkele eyecatchers. De tentoonstelling zet ook de bizarre Bondvoertuigen zoals 007’s Citroën 2CV en de Crocodile Sub in de kijker.

003 Boottocht Theems

De rivier Theems is in vele Bond films te zien, zoals in The World Is Not Enough (1999) en Spectre (2015). Ga op een ruige rit langs woelige wateren op een rib-boot en voel je als een spion op geheime missie – ook dankzij de Bond muziek op de achtergrond – terwijl je richting het oosten van de stad slingert! De gids komt met fascinerende anekdotes en waargebeurde verhalen over het leven en de tijden van Bond-auteur Ian Fleming en de geschiedenis van de Britse Geheime Dienst.

004 Martini drinken

Drink je Martini ‘shaken, not stirred’ Dukes Bar in het Dukes Hotel in Mayfair was de lievelingsbar van Bond-auteur Ian Fleming. Sommigen zeggen dat hij hier de inspiratie voor 007’s beruchte uitspraak ‘shaken, not stirred’ opdeed. De bekende zin stond al in zijn roman Diamonds Are Forever (1956), maar pas in Dr No uit 1958 spreekt James Bond de quote ook echt zelf uit. Vandaag de dag krijg je in Dukes als eerbetoon aan de auteur zelfs een speciale Martini, de ‘Fleming 89’ geserveerd. Cheers!

Martini James Bond

005 Aston Martin rijden

Niet alleen mag je als de echte Bond met een Aston Martin V8 Vantage rijden, je mag ook het gaspedaal helemaal indrukken op het legendarische Silverstone Formule 1 circuit. Op maar slechts een uurtje rijden ten noordwesten van Londen Heathrow zal je van elke seconde van de acht ronden in de 4.5 liter V8 genieten.

006 Dak van O2 Arena

In The World Is Not Enough (1999) viel James Bond,  gespeeld door Pierce Brosnan, vanuit een luchtballon op het dak van de O2 Arena. Bezoekers van de Arena kunnen op een minder gevaarlijke manier genieten van het adembenemende panorama tijdens een wandeling op het dak van het iconische stadion. Uitgerust met speciale laarzen, pak, harnas én bevestigd aan de gigantische loopbrug mag je met de gids mee naar de top.

007 Expositie Secret War

Het Imperial War Museum in Londen herbergt een permanente tentoonstelling over de ongekende wereld van spionage, geheime operaties en het werk van de Special Forces van Groot-Brittannië. ‘ Secret War’ toont vele, voorheen geheime, objecten aan het grote publiek. Onder de gadgets die door échte ‘Q’s’ gecreëerd werden, zijn bijvoorbeeld een radio-koffer en een pijpkompas. De tentoonstelling geeft interessante inzichten in het werk van echte geheimagenten en legt gedetailleerd uit hoe bepaalde geheime operaties gepland en uitgevoerd werden.

museum londen

Bron: British Airways

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

halloween hotelbestemmingen
By Monique ·
29 oktober 2021

De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend.
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips auto vakantie check
By Margret ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!