Vakantie Hemelvaart

1 miljoen Nederlanders op vakantie met Hemelvaart

Eén miljoen Nederlanders gaan dit jaar met Hemelvaart op vakantie. Daarvan vieren 600.000 mensen de vakantie in eigen land. Dat maakt NBTC Holland Marketing bekend.

Ruim 400.000 Nederlanders gaan naar het buitenland. Omdat Hemelvaart op een donderdag valt, maken veel mensen er een lang weekend van. Vergeleken met 2012 is het aantal vakanties rond Hemelvaart ongeveer gelijk. Vorig jaar viel Hemelvaart in de meivakantie. Bijna de helft van de Nederlanders die in eigen land vakantie viert, kiest voor een kampeervakantie. Ook bungalowvakanties in eigen land zijn populair.

Mooi weer

Er is opnieuw laat geboekt. Bovendien speelt het aanhoudende mooie weer een grote rol. Bij goed weer is men eerder geneigd nog snel even een weekendje weg in eigen land boeken. De organisatie verwacht dan ook dat er een run op last minute boekingen zal plaatsvinden.

Nederlanders besteden gemiddeld zo’n 165 euro per persoon tijdens een binnenlandse vakantie rond Hemelvaart. In totaal wordt er rond Hemelvaart zo’n 100 miljoen euro besteed door vakantiegangers in eigen land. De populairste buitenlandse bestemmingen voor een korte vakantie tijdens Hemelvaart zijn Duitsland, België en Frankrijk.

Bron: nbtc

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!