vakantiebestemming ruiken

10 afknappers na een wereldreis

Heb jij een wereldreis gemaakt? Fantastisch! Je hebt ongetwijfeld veel nieuwe vriendschappen gesloten over de hele wereld en ontzettend veel moois gezien en gedaan. Maar het onvermijdelijke moment is toch gekomen. Je moet weer naar huis, terug naar het ‘normale leven’. Dat levert een hoop afknappers op. Deze 10 om precies te zijn.

1. Je moet weer Nederlands praten

Je staat in de supermarkt en wilt afrekenen. Zonder dat je het in de gaten hebt begin je in het Spaans tegen de kassière te praten. Ze kijkt je met vragende ogen aan. Oh ja… je moet vanaf nu weer Nederlands praten. En iedereen kan jou dus ook weer verstaan! Bah, wat saai.

2. De wekker

Tijdens je wereldreis ging alles op gevoel. Je stond op wanneer je wakker werd, ging slapen wanneer je moe was en een wekker was compleet overbodig. Maar niet in Nederland, daar leven we volgens een vast ritme en moeten dingen op een bepaalde tijd gebeuren. Je moet dus weer een wekker zetten.

3. Aardappelen, vlees en groente

Waar is die heerlijke Thaise curry die je at in Bangkok? En die vis die vers uit de zee kwam en een half uur later op jouw bord lag? Van de Nederlandse supermarkt word je niet blij, vanaf nu is het weer aardappelen, vlees en groente.

4. Schoenen aan

Je verlangt naar je slippers, naar het lopen op blote voeten. Je bent thuis en moet weer schoenen aan. En sokken. Want is Nederland is het koud en nat!

5. Alcoholverslaafd

Een lekker biertje bij zonsondergang, cocktails in de bar, een wijntje bij het eten. Tijdens je wereldreis leek het allemaal normaal en hoorde een glas alcohol er gewoon bij. Maar nu je thuis komt realiseer je je dat het mogelijk een alcoholverslaving is, als je op maandagavond een gin tonic voor je zelf inschenkt en op donderdag weer om een nieuwe voorraad wijn moet.

6. Foto’s uitzoeken

Al je vrienden komen langs en willen de mooiste verhalen uit jouw mond horen. Natuurlijk willen ze ook foto’s zien. Het probleem is echter dat je er zo ontzettend veel gemaakt hebt en dat je geen zin hebt om ze allemaal uit te zoeken. Een hels karwei waar je doorheen móet.

7. Je bent blut

Jouw reislust heeft er natuurlijk ook toe geleid dat je spaarrekening inmiddels leeg is. Je bent compleet blut en moet weer keihard werken om geld te verdienen.

8. Het weer in Nederland

Je verlangt naar de zon in Australië, naar de frisse berglucht in Canada, zelfs naar die onweersbui in de Tropen. Maar in Nederland krijg je grijze luchten, bewolking, regen en wind. Waardoor het verlangen om weer op reis te gaan alleen maar groter wordt.

9. Kledingproblemen

Je hebt maanden uit je rugtas geleefd. Je had twee korte broeken bij je, één lange, een paar shirts, een trui, gympen en slippers. Dat was je complete garderobe voor maanden en iedere dag had je iets om aan te trekken. Maar nu ben je thuis, heb je een compleet gevulde kledingkast om uit te kiezen en heb je geen flauw idee meer wat je aan wilt trekken.

1o. Je wilt terug

Eigenlijk is dit de grootste frustratie: je wilt terug. Of eigenlijk wilt je weg van huis en nog meer nieuwe plekken ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten. Het idee dat het nu allemaal voorbij is maakt je niet vrolijk. Gefeliciteerd, jij hebt officieel ook last van ‘wanderlust’. Join the club.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!