gevaarlijke landen

10 gevaarlijkste plekken ter wereld

We fantaseren graag over droombestemmingen waar we ooit in ons leven nog eens naar toe op vakantie willen. Maar hoe zit het met plaatsen op de wereld die je voor je eigen veiligheid maar beter kunt mijden?

We gingen op onderzoek uit en vonden op Take a Trip een lijst van 10 landen en plaatsen waar je als toerist beter niet kunt komen of heel er goed moet uitkijken!

Mexico

Over het algemeen staat Mexico bekend als een vrij gevaarlijk land. Met een actieve drugshandel, een overvloed aan sloppenwijken en armoede is een stevige portie criminaliteit nooit ver weg te denken. Het aller gevaarlijkst in Mexico is de stad Acapulco. In grenssteden zoals Ciudad Juárez gebeuren de meeste druggerelateerde moorden. Smokkelen van Mexico naar de Verenigde Staten is dan ook big business voor drugsbaronnen.

Barquisimeto, Venezuela

Ook in Zuid-Amerika, vind je Venezuela. Barquisimeto, een stad in het Westen tussen Caracas en Maracaibo, verdient zeker ook een plaatsje bij de 10 gevaarlijkste steden in de wereld. De politie heeft de criminaliteit niet meer in de hand en je wordt er zelfs bij klaarlichte dag overvallen. 804 moorden op 1.120.718 inwoners, dat is zeker ook niet mis! Caracas zelf is trouwens ook geen doetje als het over criminaliteit gaat. Met 3.862 moorden op 3.247.971 inwoners, mag je blij zijn om hier levend vandaan te komen!

João Pessoa, Brazilië

Brazilië is nog een land dat een serieus probleem met criminaliteit heeft. Steden zoals João Pessoa waar de cijfers de pan uit swingen, zijn hier een goed voorbeeld van. In deze stad zou de zon het eerst opkomen door de Oostelijke ligging op het continent. Het enige waar wij wat licht op schijnen, zijn de misdaden die er gepleegd worden. Diefstallen, drugs in je drankje doen en je bankrekening hacken zijn er dagelijkse kost. O ja, er worden ook jaarlijks zo’n 500 moorden op 723.515 inwoners gepleegd.

Honduras

Ook helemaal in het Zuiden van Amerika vinden we onveilige steden. Honduras is daar één van. Als toerist ben je hier allesbehalve veilig. Gewapende overvallen op toeristen zijn er schering en inslag. Na de staatsgreep in 2009, zijn de criminaliteitscijfers gestegen als een raket. Werkeloosheid, een gebrek aan goede politiehandhaving en de verdeling van de stad in bendes, maken van Honduras een gevaarlijke plaats om te bezoeken.

Bogota, Colombia

Blijf zeker in de aangegeven ‘veilige zones’ in steden zoals Bogota, want daarbuiten kan heel wat mis lopen. Colombia is de koning van alle drugs. In de zogenaamde ‘favellas’ of sloppenwijken, krijg je vaak bij je cola een gratis lijntje cocaïne. Je bent er sneller ontdaan van je kleding en kostbare bezittingen dan je denkt. Ook de extremistische groeperingen vormen steeds een gevaar. Ze zijn onvoorspelbaar en rebelleren nog steeds tegen de staat. Ook moorden doen ze graag in Colombia. Hoewel de moord-index nu gedaald is naar 52 per 100.000 inwoners, is het er nog steeds very dangerous.

Flint, Verenigde Staten

Ook de Verenigde Staten heeft gevaarlijke steden. Van de hele USA is Flint in Michigan het gevaarlijkst. Per 100.000 inwoners heb je er 62 moorden, 106 verkrachtingen en 662 overvallen. Toch eigenlijk best wel angstaanjagende cijfers, vind je niet?

Mogadishu, Somalië

Niet alleen Amerika mag pronken met de gevaarlijkste plaatsen op de wereld. Ook in bepaalde delen van Afrika, kan je beter niet komen. Mogadishu in Somalië zou de mooiste zandstranden hebben ter wereld. Toch zal je er zelden Westerse toeristen zien. Kidnapping, terroristische aanvallen door islamitische extremisten, wetteloosheid en algemene politieke onrust zorgen ervoor dat Buitenlandse Zaken alle reizen naar Somalië afraden.

Zuid-Afrika, Kaapstad

Ook in Kaapstad ben je niet altijd veilig. Zeker na 17u wordt de stad overgenomen door daklozen en junkies die niet zullen twijfelen om je te overvallen. Zuid Afrika staat ook bekend om de grote hoeveelheden verkrachtingen die er plaatsvinden. Per jaar een goede 65.000! Dit is ook één van de redenen waarom aids er zo weid verspreid is.

Bagdad, Irak

Een tripje naar Bagdad in Irak is ook af te raden. Vanwege de instabiele politiek en de plotse uitbarstingen van geweld en terrorisme is Bagdad allesbehalve veilig. Dit is ook duidelijk als je er rondloopt. De gebouwen zijn nog lang niet hersteld van vorige bombardementen. Het straatbeeld vertelt het gevaarlijke verhaal van deze stad.

Grozny, Tsjetsjenië

Heb je een ongelofelijke drang om rond te trekken in Grozny, Tsjetsjenië (Rusland)? Denk dan toch nog maar eens na. Deze stad staat bekend voor zijn gauwdieven. Erger dan deze gauwdieven, zijn de incidenten van racistische aard die vaak dodelijk aflopen. Als je dit wenst aan te geven aan de politie, in het geval je nog leeft, kan je te maken krijgen met valse leden van de politie. Het gevaar komt hier uit elke hoek!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!