Reisapp polarsteps

10 hele handige reisapps voor je zomervakantie

Jawel, het is zover! Je welverdiende zomervakantie staat op het punt van beginnen! En met dat beperkt aantal vrije dagen wil je natuurlijk het maximale uit je reis halen. Deze tien handige en leuke apps helpen je alvast een eindje op weg.

  1. PACKPOINT

De voorpret begint bij het inpakken van je koffer, maar niets is vervelender dan erachter komen dat je je camera oplader of wereldstekker bent vergeten. Dat geld is beter besteed aan leukere dingen. PackPoint helpt je met inpakken op basis van je reisduur, het weer op je bestemming en de geplande activiteiten. Zo vergeet je nooit meer iets.

  1. HOPPER

Er zijn veel theorieën over hoe en wanneer je de goedkoopste tickets boekt. Hopper bespaart je het uitzoeken hiervan en zoekt naar vliegtickets op basis van de meest voordelige tijdstippen om te vliegen. Zo scheelt het bijvoorbeeld vaak flink om, in plaats van zondagavond, voor een vlucht op de rustige maandagochtend te kiezen.

  1. MAPS.ME

Dankzij de offline kaarten van MAPS.ME verdwaal je nooit meer in de wirwar van straten, tenzij je dat zelf wilt natuurlijk. Alle kaarten ter wereld zijn via deze app te downloaden en vervolgens offline beschikbaar. De app heeft een navigatiefunctie en is daarmee ook ideaal voor de roadtrippers onder ons.

  1. N26 YOU

Met deze online bankrekening van N26 voor op je mobiele telefoon betaal je geen transactiekosten in het buitenland. Met de bijgeleverde mastercard – beschikbaar in vijf kleuren, waaronder roze en blauw – kun je wereldwijd kosteloos afrekenen in winkels en contant geld opnemen.

  1. POLARSTEPS

Leuk voor het thuisfront: de app Polarsteps. Hiermee maak je gemakkelijk een reislogboek dat precies laat zien waar je geweest bent. Door vervolgens afbeeldingen en tekst toe te voegen per locatie, zien vrienden en familie precies wat je aan het doen bent.

  1. VALUTA+

Kronen, peso’s, dollars en ponden; alle vreemde valuta reken je met deze offline-app om naar euro’s. Zo weet je waar dan ook ter wereld precies wat je uitgeeft.

  1. MOOVIT

Moovit is de internationale versie van de 9292-app. Met deze openbaar vervoer-app check je overal ter wereld gemakkelijk hoe je van A naar B komt.

  1. KOBO PLUS

Vakantie staat voor veel mensen gelijk aan met de billen in het zand of aan het zwembad met een goed boek. Geen zin om papieren versies mee te zeulen? Met een e-reader en Kobo Plus krijg je toegang tot wel meer dan 280.000 e-books.

  1. GOOGLE TRANSLATE

Zelfs de meest doorgewinterde reiziger loopt weleens tegen een taalbarrière op. Met Google Translate is dit gemakkelijk opgelost. Naast met vertalen, helpt de app ook met het begrijpen van (verkeers)borden. Maak een foto van het teken dat je niet kent en Google doet de rest.

 

  1. CULTURE TRIP

Niks is leuker dan plekken ontdekken die niet barsten van de toeristen en later je gouden tip weer door te geven aan vrienden en familie. Via Culture Trip vind je allerlei tips van echte locals, van leuke buurten en attracties tot restaurants.

Bron: Linda

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!