banen reiswereld

10 mega irritante reizigers

Het volgende komt je vast bekend voor: je checkt in op het resort dat je hebt geboekt en je ziet het bubbelbad, gevuld met een zeskoppige familie. Of je wilt een foto maken bij de toren van Pisa en ziet mensen een half uur lang poses aannemen, waarbij ze zogenaamd de toren ondersteunen. Juist ja, we hebben het over mega irritante reizigers.

1. De klagende reiziger

Klant is koning zeggen ze, maar sommige overambitieuze reizigers gaan wel erg ver. Bijvoorbeeld de klant die aan de servicebalie van de airline eist dat hij een voucher krijgt, omdat hij niet kon slapen tijdens de vlucht door luidruchtige medepassagiers. Of de hotelgast die klaagt over het bed die niet groot genoeg is. Oké, soms zijn klachten gegrond, maar in al die tijd dat men probeert zijn zin te krijgen, had hij al lekker bij het zwembad met een cocktail kunnen zitten.

2. De zwembad- en bubbelbadkampeerder

Je hebt van die gasten die uren in het zwembad van het hotel hangen of veel te lang in het bubbelblad blijven zitten. Compleet ongegeneerd, terwijl het bord met “Niet langer dan twintig minuten in het bubbelbad” wordt genegeerd. Oh ja, hier horen ook de mensen bij die voor vijf anderen strandstoelen bezet houden.

3. De zweverige backpacker

Vakanties om jezelf te (her)vinden? Niets mis mee, zolang het geen extreme vormen aanneemt. Lees: spirituele zoektocht-blogs starten, mensen die zichzelf een Boeddhistennaam geven of een tattoo nemen met Chinese tekens, terwijl ze zelf niet begrijpen wat er staat.

4. De Facebooker die overal incheckt

De reiziger die overal, maar dan ook echt óveral incheckt: op luchthavens, in restaurants, op het strand, in een willekeurige straat op reis, bij toiletten. Kortom, overal waar hij 3G heeft.

5. De probleempassagier

Je weet nooit welke veeleisende passagier dit keer naast je komt zitten in het vliegtuig. De man met kinkhoest, de oma bij het raam met een overactieve blaas, de praatgrage dame, of de jongeman die alle ruimte voor zich wil nemen.

6. De hyperactieve afdinger

In sommige landen is afdingen op de markt een veelvoorkomend ritueel. Iedereen doet het. Maar er zijn ook mensen die het onderhandelen een beetje té veel eigen maken met bijkomende krankzinnige felheid. Het is een eigenschap die je over het algemeen niet zou associëren met een man die handgesneden klompen wil kopen.

7. Saai gezelschap

Hoe belangrijk het besluit wie jouw reispartner wordt is, kan niet genoeg worden benadrukt. Zeker als je daarna met die saaie vriendin op vakantie bent, die niks wil zien, want ze wil liever luieren bij het zwembad. Als je uiteindelijk wél buiten het hotel belandt, dan is het enthousiasme ver te zoeken.

8. De allesweter

Voordat Mr. of Mrs. Know It All op reis gaat, is alles al tot in de puntjes onderzocht. Daarom zal hij je maar al te graag vertellen  – of je het nou wilt horen of niet – over de historie van de Sagrada Familia en wat je kunt verwachten als je naar Vaticaanstad gaat.

9. De reizigers die de kinderen overal mee naartoe nemen

Tijdens veel vakanties struikel je in restaurants over kinderen. Hoor je ze schreeuwen in een museum of zie je kleine kinderen knock-out in hun buggy tijdens een concert. Je zou denken dat ze beter in bed zouden kunnen liggen.

10. De overvriendelijke mensen

Bestaat er zoiets als extreem vriendelijk? Ja. Om precies te zijn: de overdreven vriendelijke reizigers die jouw persoonlijke ruimte doorbreken met hun aanwezigheid, maar al te nieuwsgierig zijn naar jouw levensverhaal en verwachten dat jij ook naar hun levensverhaal zal vragen. Je vindt deze reizigers vooral op cruiseschepen, in hotelbars en bij ontbijttafels in B&B’s.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!