banen reiswereld

10 mega irritante reizigers

Het volgende komt je vast bekend voor: je checkt in op het resort dat je hebt geboekt en je ziet het bubbelbad, gevuld met een zeskoppige familie. Of je wilt een foto maken bij de toren van Pisa en ziet mensen een half uur lang poses aannemen, waarbij ze zogenaamd de toren ondersteunen. Juist ja, we hebben het over mega irritante reizigers.

1. De klagende reiziger

Klant is koning zeggen ze, maar sommige overambitieuze reizigers gaan wel erg ver. Bijvoorbeeld de klant die aan de servicebalie van de airline eist dat hij een voucher krijgt, omdat hij niet kon slapen tijdens de vlucht door luidruchtige medepassagiers. Of de hotelgast die klaagt over het bed die niet groot genoeg is. Oké, soms zijn klachten gegrond, maar in al die tijd dat men probeert zijn zin te krijgen, had hij al lekker bij het zwembad met een cocktail kunnen zitten.

2. De zwembad- en bubbelbadkampeerder

Je hebt van die gasten die uren in het zwembad van het hotel hangen of veel te lang in het bubbelblad blijven zitten. Compleet ongegeneerd, terwijl het bord met “Niet langer dan twintig minuten in het bubbelbad” wordt genegeerd. Oh ja, hier horen ook de mensen bij die voor vijf anderen strandstoelen bezet houden.

3. De zweverige backpacker

Vakanties om jezelf te (her)vinden? Niets mis mee, zolang het geen extreme vormen aanneemt. Lees: spirituele zoektocht-blogs starten, mensen die zichzelf een Boeddhistennaam geven of een tattoo nemen met Chinese tekens, terwijl ze zelf niet begrijpen wat er staat.

4. De Facebooker die overal incheckt

De reiziger die overal, maar dan ook echt óveral incheckt: op luchthavens, in restaurants, op het strand, in een willekeurige straat op reis, bij toiletten. Kortom, overal waar hij 3G heeft.

5. De probleempassagier

Je weet nooit welke veeleisende passagier dit keer naast je komt zitten in het vliegtuig. De man met kinkhoest, de oma bij het raam met een overactieve blaas, de praatgrage dame, of de jongeman die alle ruimte voor zich wil nemen.

6. De hyperactieve afdinger

In sommige landen is afdingen op de markt een veelvoorkomend ritueel. Iedereen doet het. Maar er zijn ook mensen die het onderhandelen een beetje té veel eigen maken met bijkomende krankzinnige felheid. Het is een eigenschap die je over het algemeen niet zou associëren met een man die handgesneden klompen wil kopen.

7. Saai gezelschap

Hoe belangrijk het besluit wie jouw reispartner wordt is, kan niet genoeg worden benadrukt. Zeker als je daarna met die saaie vriendin op vakantie bent, die niks wil zien, want ze wil liever luieren bij het zwembad. Als je uiteindelijk wél buiten het hotel belandt, dan is het enthousiasme ver te zoeken.

8. De allesweter

Voordat Mr. of Mrs. Know It All op reis gaat, is alles al tot in de puntjes onderzocht. Daarom zal hij je maar al te graag vertellen  – of je het nou wilt horen of niet – over de historie van de Sagrada Familia en wat je kunt verwachten als je naar Vaticaanstad gaat.

9. De reizigers die de kinderen overal mee naartoe nemen

Tijdens veel vakanties struikel je in restaurants over kinderen. Hoor je ze schreeuwen in een museum of zie je kleine kinderen knock-out in hun buggy tijdens een concert. Je zou denken dat ze beter in bed zouden kunnen liggen.

10. De overvriendelijke mensen

Bestaat er zoiets als extreem vriendelijk? Ja. Om precies te zijn: de overdreven vriendelijke reizigers die jouw persoonlijke ruimte doorbreken met hun aanwezigheid, maar al te nieuwsgierig zijn naar jouw levensverhaal en verwachten dat jij ook naar hun levensverhaal zal vragen. Je vindt deze reizigers vooral op cruiseschepen, in hotelbars en bij ontbijttafels in B&B’s.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!