eilandvakantie singles

10 prachtige steden op een eiland

Je moet er een stukje voor rijden, vliegen of varen, maar dan heb je ook wat. De volgende tien steden liggen op een eiland, maar zijn stuk voor stuk een reisje of omweg waard.

1. Trogir, Kroatië

De combinatie van een unieke locatie op een klein eiland en een middeleeuws stratennetwerk, heeft ervoor gezorgd dat Trogir is uitgegroeid tot een populaire toeristische trekpleister. Reizigers trekken naar de stad om tot rust te komen in een groene omgeving en om meer te weten te komen over de Hellenistische periode die de stad heeft vorm gegeven. De historische straten nodigen uit om urenlang in rond te dwalen, terwijl je in de schaduw van de palmbomen kunt afkoelen met een ijsje in de hand.

2. Ilha de Moçambique, Mozambique

Het versterkte stadje Moçambique mag dan wel klein zijn – de lengte bedraagt slechts drie kilometer en de breedte amper 500 meter – toch heeft het een bewogen geschiedenis achter de rug. Eén die het zelfs een plaats op de werelderfgoedlijst van UNESCO opleverde. De geplaveide straten uit de zestiende eeuw herinneren aan vervlogen tijden, toen het stadje nog dienst deed als een Portugese handelspost, gelegen op de route naar India.

3. Lübeck, Duitsland

Ook al is het mooie Lübeck zijn positie als middeleeuwse hoofdstad van de Hanze verloren, in het historische stadcentrum zijn nog voldoende sporen te vinden die herinneren aan deze periode. De stad werd in de twaalfde eeuw gesticht op een idyllisch eiland voor de Baltische kust en floreerde tot de zestiende eeuw als een vooraanstaand handelscentrum. De betoverende setting met meer dan 1000 historische gebouwen leverde Lübeck in 1987 een plaats op op de werelderfgoedlijst.

4. Male, Malediven

Male, hoofdstad van de tropische Malediven, verschilt sterk van de ontspannen sfeer waarvoor de eilandengroep bekend staat. Het vormt namelijk het bruisende centrum van politiek en handel, weliswaar omringd door helderblauw water en geflankeerd door kleurrijke gebouwen. Als kloppend hart van de 1190 koraaleilanden trekt Male steeds meer mensen aan, wat van bedrijvigheid de norm heeft gemaakt. Al heeft de – vaak gezellige – drukte natuurlijk ook een positieve zijde en kun je de levendige sfeer gaan opsnuiven in een van de vele bars, restaurants of winkels.

verliefd op de zee

5. Key West, Florida

Key West is gelegen in het uiterste zuiden van de Verenigde Staten en wordt door heel wat mensen bestempeld als ‘relaxed’ en ‘excentriek’. Door de ligging op een eiland heeft de stad een onafhankelijk karakter gekregen, hetgeen verklaart waarom je er soms de vreemdste toestanden aantreft. Maar naast het excentrieke deel, heeft Key West ook een idyllisch kantje met gezellige huisjes die in de schaduw van de vele palmbomen liggen. Bovendien schiet de stad ook in zijn activiteitenaanbod niet te kort: watersport, nachtleven, cultuur en uitgestippelde wandelingen behoren tot de vele mogelijkheden.

6. Mexcaltitán, Mexico

Mexcaltitán is een klein en betoverend eilandstadje dat in de volksmond ook wel eens het Venetië van Mexico wordt genoemd. Tijdens het regenseizoen worden namelijk de straten – die vanuit de lucht een bijzondere vorm hebben – volledig overspoeld door het stijgende water, waardoor men enkel nog per boot van huis tot huis kan varen. Het historische stadje wordt door heel wat toeristenbureaus neergezet als de plaats waar de Mexicaanse identiteit zou zijn ontstaan, aangezien men gelooft dat de Azteken er oorspronkelijk woonden. Hierna zouden ze verder zijn getrokken en uiteindelijk Mexico-Stad hebben gesticht.

7. Tromsø, Noorwegen

Tromsø – ook wel bekend als de hoofdstad van de Noordpool – is een eilandstadje dat wordt omringd door indrukwekkende bergen, fjorden en eilanden. Ondanks dat het stadsbeeld geschiedenis ademt, heeft Tromsø een erg levendig en hedendaags karakter. Dit heeft de stad te danken aan de vele (culturele) activiteiten, de universiteit en de grote hoeveelheid pubs. Maar daarnaast trekken ook heel wat mensen, bijvoorbeeld per cruise, naar het stadje omwille van het Noorderlicht.

noorwegen duurste vakantieland

8. Lindau, Duitsland

Het paradijselijke Lindau wordt vaak opgehemeld als ‘Tuin van Eden’ of als ‘Beierse Rivièra’. Al drijvend op het Bodenmeer en in de nabijheid van de Oostenrijkse grens, staat het enkel via één lange brug in verbinding met het vaste land. Het uitzicht vormt het perfecte plaatje voor op een kaart, al zijn trekpleisters als de haven en het iconische beeld van de Beierse leeuw ook een bezichtiging waard. Daarnaast kun je op heldere dagen ook genieten van een spectaculair uitzicht over de Alpen.

9. Santa Cruz del Islote, Colombia

Santa Cruz del Islote is een kunstmatig eiland dat in de negentiende eeuw gesticht werd door vissers. De bedoeling was om er hun tijdelijke verblijfplaats te vestigen, zodat ze gedurende een langere periode konden vissen. Maar door de jaren heen groeide de kleine vissersgemeenschap sterk en trokken volledige families naar het stadje om zich er permanent te vestigen. Vandaag de dag is Santa Cruz del Islote zonder twijfel het dichtstbevolkte eiland ter wereld. De 1200 inwoners leven er samen op een minieme oppervlakte van slechts 1,2 hectare. Maar ondanks dat iedereen er praktisch op elkaars lip zit, gaat het er toch vreedzaam aan toe en is de harmonie nooit ver zoek.

10. Florianópolis, Brazilië

De eilandstad Florianópolis vormt een typische Braziliaanse cocktail met ingrediënten als hagelwitte stranden en een groene jungle die op harmonieuze wijze uitmonden in een stedelijke beschaving. Sinds dat Florianópolis door een Braziliaans weekblad werd uitgeroepen tot ‘beste woonplaats in Brazilië’, mag het vooral rekenen op de onverdeelde aandacht van invloedrijke personen en levenslustige surfers. Maar bekend als ‘het eiland van de magie’, trekken er ook heel wat toeristen naar de stad om hun eigen vleugje toverij te bemachtigen en kennis te maken met de lokale cultuur.

Bron: Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!