10 procent Britse vrouwen kleedt zich zeven keer om

Daar waar veel mensen er qua kleding op vakantie heel makkelijk over denken en zich dagelijks in één outfit steken, blijkt 10 procent van de Britse vrouwen maar liefst zeven keer per dag een andere outfit aan te trekken.

De vakantie is voor de meesten onder ons een periode waarin we het ervan nemen en lekker ontspannen en genieten. De genoemde groep Britse dames blijkt echter de handen vol te hebben om zich telkens weer om te kleden.

Het is overigens niet helemaal duidelijk om welke outfits het precies gaat. Een deel van de verkleedpartij valt natuurlijk wel te verklaren en is niet onlogisch, want stel dat je ’s morgens een strandoutfit aan doet, ’s middags iets aantrekt waar je mee gaat winkelen of een stadje gaat bezoeken, ’s avonds een jurk om te gaan eten en nog later iets om in te slapen, dan kom je al wel aan vier outfits.

Alles moet gedragen
Toch blijkt 5 procent van de dames andere motieven te hebben: deze groep vrouwen wisselt zo vaak van kleding om alles wat ze meegenomen hebben in hun vakantiebagagage tenminste één keer in de vakantie te hebben gedragen. Ook blijkt een op de tien dames ruzie te krijgen met hun partner of reisgezel over de vele kledingwissels.

De eerlijkheid gebiedt de vrouwen ook toe te geven dat ze altijd veel te veel bagage mee nemen, maar slechts 8 procent van de dames durft dat schoorvoetend te doen. Dat teveel meenemen leidt ertoe dat een op vijf zoveel inpakt dat ze over de gewichtslimiet van de luchtvaartmaatschappij komen te zitten. Toch lijkt al dat gesleep met kleding vrij nutteloos, want gemiddeld wordt nog geen twee derde van alle ingepakte kleding gedragen, bij een op tien zelfs minder dan een kwart van de kledij.

Kofferinhoud
De dames pakken gemiddeld het volgende in de koffer: vier jurken, vier korte broekjes of rokken, twee lange broeken, zes topjes, drie bikini’s of zwempakken, drie paar slippers en sandalen en twee paar andere schoenen. Tijdens de vakantie wordt de garderobe gemiddeld ook nog met een tweetal aangekochte kledingsstukken of een paar schoenen uitgebreid.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!