alleen reizen

10 redenen om lekker alleen op vakantie te gaan

Iedereen kan solo op reis, of je nu single of bezet bent, en hier zijn 10 goede redenen voor. Waarom zou je alleen op reis gaan?, hoor ik je denken. Het is ongezellig, eenzaam en ook nog eens ‘gevaarlijk’. Maar er zijn ook onwijs veel voordelen aan alleen reizen!

1# Ultieme vrijheid

Nooit zul je zo vrij zijn als tijdens een reis die je in je eentje maakt. Alles ligt voor je open: je kunt gaan en staan waar je wilt. Het gevoel van echte vrijheid is niet te evenaren en is toch wel een van de dingen die je een keer gevoeld moet hebben in je leven.

2# Je hoeft met niemand rekening te houden

Wanneer je samen reist ben je verplicht om de ander ook te vermaken. Bijvoorbeeld als je op het strand ligt en je na een uur of twee weer naar huis wilt. Toch blijf je liggen om het ook je reisgezel naar de zin te maken. Nu hoeft dat niet meer! Je kunt de dingen doen waar jij zin in hebt en als je iets niet leuk vindt dan houd je er toch gewoon weer mee op?

3# Sneller contact met de lokale bevolking

Als je in je eentje reist raak je sneller aan de praat met anderen; ook met de lokale bevolking. Je raakt verzeild in een gesprekje met een drankje en dan komen de meest fantastische quotes en verhalen naar boven. Zo leer je een land echt goed kennen. En wie weet eindig je wel op een spectaculair BBQ-feest met allemaal locals.’

4# Veel sociale contacten

Eenzaam zal je echt niet worden als je alleen reist. Je hebt het namelijk veel te druk met al je medebackpackers! Vooral in Zuid-Amerika, Australië en Azië stikt het van de soloreizigers die ongeveer dezelfde plekjes afgaan dankzij de komst van de Lonely Planet-reisboeken. Je maakt juist sneller nieuwe vrienden als je alleen bent. Je kunt dan samen (een stukje) verder reizen. Vaak ontmoet je al je nieuwe buddies bij het eerste hostel.

5# Goed voor je zelfvertrouwen

Helemaal in je eentje op stap is heel goed voor je zelfvertrouwen: je wordt er volwassener en onafhankelijker van. Niet dat je ineens dingen doet die je eerst niet kon, maar omdat je nu de kans krijgt óm ze te doen. Je bent op jezelf aangewezen en dan kom je erachter dat je het eigenlijk ook prima zelf redt.

6# Én voor je algemene ontwikkeling

Je leert makkelijker andere culturen kennen. Ook omdat je alleen op avontuur gaat zul je meer obstakels tegenkomen die je in je eentje moet oplossen. Daar wordt je niet alleen zelfstandiger maar ook creatiever van. Je leert niet alleen nieuwe culturen kennen maar ook jezelf.

7# Vrienden over de hele wereld

Tijdens je vakantie doe je een hoop nieuwe internationale vrienden op. Hartstikke leuk natuurlijk om die vriendschappen te onderhouden en meer te leren over hun cultuur. Ook heb je gelijk een plekje om te blijven slapen in het buitenland, mocht je de smaak te pakken hebben gekregen van het soloreizen.

8#  Makkelijker plannen

Wanneer je met een reisgenoot op vakantie gaat kun je eindeloos discussiëren over waar jullie heen willen en wat jullie willen zien. Met een groep is het helemaal erg. Iedereen die weleens met een groep vrienden op vakantie is geweest snapt waar we het over hebben. Alleen kun je alles veel makkelijker plannen zonder al de drama’s.

9# Je bucketlist afwerken

Dit is een mooie gelegenheid om nu echt de dingen te doen en te zien die je altijd al eens hebt willen beleven. Pak je bucketlist erbij en werk je lijstje af. Altijd al op een olifant willen rijden en oude tempels bekijken? Op naar Azië!

10# Je leert je eigen gezelschap waarderen

Natuurlijk wist je al dat je leuk was, maar zonder deze solotrip had je nooit geweten hoe hilarisch je eigenlijk bent. Tijd zat om je eigen gedachten eens onder de loep te nemen en om vrienden te worden met jezelf. Als je goed met jezelf kunt opschieten is het niet erg om alleen te zijn. Je bent immers met een vriendin.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!