10 tips om een opgeblazen bikinibuik te voorkomen

Een heel voorjaar zwoegen voor het perfecte zomerlichaam om dan tijdens je bikinidebuut opgescheept te zitten met een opgeblazen buik. Nachtmerrie? Met deze voedingstips zal het jou niet overkomen!

1. Komkommer
Het is niet alleen een verfrissende en knapperige snack. Komkommers zitten bomvol water, wat uiteraard helpt bij het afweren van een zwelling. Je zal vermoedelijk wel eens vaker een plaspauze moeten inlassen, maar veel plassen resulteert logischerwijs in een plattere buik.

2. Watermeloen
Hier gaat eigenlijk dezelfde vlieger op: het is rijk aan water. Bovendien bevat een standaard stuk watermeloen minder dan 100 calorieën én verrassend weinig suiker. Lekker!

3. Asperges
Volgens deskundigen zijn asperges ideale vochtafdrijvers. Het enige wat je moet doen is de avond voor je stranddag een aantal exemplaren verwerken in je maaltijd en hopla, een platte buik gegarandeerd.

4. Banaan
Fan van zoute snacks? Dan zal je lichaam al sneller water vasthouden. Eet daarom als tegenreactie een banaan. Het hoge kaliumgehalte zal voorkomen dat je opzwelt.

5. Eiwitten
Een omelet van puur eiwit eten is een strak plan voordat je naar het strand gaat. Deze proteïnebom zal je een voldaan gevoel geven. Bovendien zijn eiwitten eveneens goede vochtafdrijvers die je buik zullen ontzwellen.

6. Rode druiven
Zoete trek? Kies dan voor rode druiven. Ze zijn niet alleen lekker, maar reduceren ook de gassen in je buik en helpen dus een opgeblazen gevoel te voorkomen. Stop ze de nacht voor je stranddag in de diepvries, zo blijven ze goed fris tot het snacktijd is.

7. Griekse yoghurt
Ook dit is een proteïnebom die je vertering zal versnellen. Kies wel voor een versie met minder dan 20 gram suiker, anders zou de zwelling in je buik wel eens permanent kunnen zijn.

8. IJskoffie (of thee)
Blijf uit de buurt van koolzuurhoudende dranken! Ze maken je namelijk supergassig. Wie gewoon water drinken meer dan beu is, kan gerust eens afwisselen met een ijskoffie of -thee. Beperk jezelf alleen wel tot één portie suiker.

9. Avocado
Gezonde vetten zijn belangrijk voor een evenwichtige voeding. Kies daarom voor een portie avocado of olijven in je maaltijd. Ze zullen je langer een voldaan gevoel geven, zonder voor te veel volume te zorgen.

10. Amandelen
Net als ongezouten pistachenootjes, zijn amandelen een ideale snack waarvan je niet zal opblazen. Ze bevatten bovendien veel proteïnen, waardoor je langer een vol gevoel hebt.

Laat die bikinidagen maar komen!

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!