op vakantie online

10 tips om te besparen op je huurauto

Huur jij ook geregeld een auto op je vakantiebestemming om zo lekker rond te kunnen toeren? Fijn! Maar wie de kleine lettertjes vergeet te lezen geeft daar snel meer geld aan uit dan de bedoeling was. Autohuurspecialist Sunny Cars deelt enkele handige tips om te besparen om de eindafrekening van die huurauto.

  1. Hou rekening met de ophaal- en inlevertijden

Heb je al gehoord van de 24-uursregel? Als je de auto een uurtje te laat inlevert, kan dat je een extra dag autohuur kosten. Zorg er dus zeker voor dat je rekening houdt met je gewenste ophaal- en inlevertijden als je je reis plant.

  1. Kijk wat verder dan de luchthaven

Als je op het vliegveld landt, wil je graag zonder veel gedoe in je huurauto stappen en genieten van je vakantie. Toch kun je soms met een korte, extra rit in een shuttlebus veel besparen. Sommige verhuurders hebben namelijk geen duur kantoor op de luchthaven, maar zijn op enkele kilometers gesitueerd en werken daarom met een alternatieve shuttle service. Met tien minuutjes extra, heb je dus in veel gevallen wat meer budget over om aan je vakantie te spenderen.

  1. Reserveer op tijd

Net als bij vliegtickets stijgen de prijzen van huurauto’s naargelang je vakantieperiode dichterbij komt. Zodra een groot deel van het aanbod van de verhuurder gereserveerd is, gaan de huurprijzen de hoogte in. Zeker als je een voorkeur hebt voor een bepaald type auto, budget of leuke snufjes kan het hoe later hoe moeilijker worden om je wensen te vervullen. Reserveer dus op tijd.

  1. Boek een tweede bestuurder op voorhand

Ter plekke een tweede bestuurder toevoegen aan je huurcontract, kan soms duurder uitkomen dan wanneer je dat op voorhand regelt. Boek dus thuis al je extra bestuurder bij. Soms is een tweede bestuurder bij de prijs inbegrepen, maar vergeet niet dat die ook altijd het huurcontract moet ondertekenen om verzekerd te zijn.

  1. Denk aan one way-kosten

Als je een roadtrip wil maken, kan het handig zijn om je huurauto op een andere locatie in te leveren dan waar je hem ophaalde. Dikwijls betaal je daar extra kosten voor, maar die lopen nogal uiteen. Soms is het zelfs zo dat een goedkope auto hogere one way-kosten heeft dan een duurder exemplaar. Ga dus zeker na wat jou het voordeligst uitkomt.

  1. Stem je auto af op de route

Afhankelijk van je parcours, is een grotere auto soms voordeliger dan een kleiner exemplaar. In de bergen zorgt een krachtige motor er namelijk voor dat je een stuk zuiniger rijdt en dat je aan het eind van je roadtrip minder aan benzine hebt betaald maar wel in een grotere auto hebt gereden.

  1. Neem zelf een GPS mee

Voor een lange tijd een GPS huren kan best kostelijk zijn, maar een navigatiesysteem is natuurlijk onmisbaar op reis. Neem daarom gewoon je eigen GPS mee of download een van de vele navigatieapps op je smartphone. Denk ook zeker aan je oplader.

  1. Kies voor een gunstige tankregeling

Sommige autoverhuurders kiezen ervoor om klanten te laten bijbetalen voor een tankbeurt na afloop van de huurperiode. De servicekosten zorgen ervoor dat die regeling voor huurders dikwijls duurder uitkomt. Een full-paid of een vol-vol regeling is dan een betere optie, waarbij je de auto met een volle tank krijgt en ook zo weer inlevert. Vergeet met andere woorden dus niet te controleren welke tankregeling er van toepassing is.

  1. Check op voorhand de waarborg en huurvoorwaarden

In vele gevallen loopt de waarborg van een huurauto flink op. Wanneer die waarborg geblokkeerd wordt op je kredietkaart, kan dat soms even slikken zijn. Vergelijk daarom de huurvoorwaarden van verschillende auto’s die jou interesseren.

  1. Schade opmeten

Om discussies en boetes over schade achteraf te vermijden, kan je op voorhand bij het ophalen foto’s nemen van de wagen en waar die al schade heeft opgelopen. Laat het verhuurkantoor die schade vastleggen en ook ondertekenen, zodat er achteraf geen discussie mogelijk is.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 mooiste kerstbomen
By Monique ·
10 december 2021

Zo haal je de kerstverlichting uit de knoop

Dikke kans dat je een dezer dagen die doos met kerstspullen van de zolder of vliering haalt en vol goede moed begint aan het optuigen van je knisperende kerstboom. Totdat je die wirwar aan lampjes ziet... De gruwel van iedereen!
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
dierentuin europa
By Monique ·
30 november 2021

De leukste 10 dierentuinen van Europa

Ben je dol op exotische en wilde dieren maar heb je niet het budget om heel de wereld rond te reizen om ze in levenden lijve te aanschouwen? Dan is een bezoekje aan een mooie dierentuin een prima alternatief.
tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!