fit body mind retreats

10 tips voor fervente vakantiegangers om je zo min mogelijk te vervelen

Om de curve te onderbreken en het coronavirus zo snel mogelijk in te dammen is het beter als we allemaal thuis blijven. Daar zit je dan ineens tussen vier muren. Voor de ene persoon een droomscenario om eindelijk dat boek uit te lezen, voor de ander is het de grootste nachtmerrie. Om je wat goede moed en inspiratie te geven heeft Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen de leukste thuis activiteiten voor je op een rij gezet.

1. Movie night: reisfilms

Waar kunnen we alleen nog maar over dromen? Reizen! Nu dit in de realiteit voorlopig even in duigen valt, blijft er niets anders over dan blijven dromen en nieuwe plannen smeden. Houdt dus een heerlijke movie night met de beste reisfilms & documentaires: Op Netflix zijn er aardig wat reis docu’s te vinden: Expedition Happiness, Tales by night, Our Planet, Wild en Elsewhere: Alone in Africa.

2. Wordt de volgende masterchef: haal wereldgerechten in huis

Nu we allemaal klaar zijn met hamsteren kan het niet anders dan dat jij de beste gerechten op tafel kan toveren. Eindelijk heb je de tijd om dat pannetje zo’n 5 uur op het vuur te stoven of lastige recepten uit te proberen. Heimwee naar het reizen? Neem dan nu de tijd om een heerlijke pad thai te koken of een griekse salade te bereiden. Maak een reis om de wereld met deze 80 wereldrecepten van Taste of Home.

3. Indoor picknick & skating

Sla je kleedje uit op de vloer en bereid een heerlijke picknick voor. Dit creëert weer even een andere sfeer dan zo aan tafel. Gegarandeerd dat de kinderen dit leuk vinden, maar je partner vast ook. Als je wat extra’s wil doen, bouw er dan een tipi of een kleine hutje naast. Als we buitenactiviteiten naar binnen halen, hopen we dat je een parkeergarage aan huis hebt! Grijp je kans en trek je rollerblades aan! Wat beweging kan geen kwaad.

vakantie date picknick

4. Push je carrière – gratis online cursussen

Even terug naar wat serieuzere zaken. Misschien is dit de tijd om je carrière weer nieuw leven in te blazen. Leer iets nieuws of voeg extra knowledge toe. Deze extra tijd stelt ons in staat om op de hoogte te blijven van onderwerpen waar we altijd al nieuwsgierig naar waren, maar waar we nooit de kans voor kregen. Deze acht gerenommeerde universiteiten bieden gratis online cursussen aan:

5. Doe een reis-recap of creëer een album

Het is nu dé tijd om die dozen vol reisfoto’s af te stoffen en weer is tevoorschijn te halen na al die jaren. Dit is de perfecte tijd om mooie selecties te maken van foto’s die je al jaren niet meer bekeken hebt. Maak van al je online mappen een selectie zodat je een mooi online fotoalbum kan maken. Of sorteer al je foto’s om ze later uit te printen en in een fotoalbum te plakken. Sta ondertussen ook even stil bij de mooie herinneringen die je gemaakt hebt.

6. Blijf fit!

Oh nee, ook sportscholen hebben hun deuren gesloten. Nu onze vrijheid en leefruimte ingeperkt is, willen we nog steeds in topvorm blijven. Je kan natuurlijk iedere ochtend meedoen met heel Nederland in Beweging, maar er zijn online ook genoeg apps en channels om thuis je favoriete oefeningen te doen. Doe de 30 dagen yoga challenge online of bekijk een van de vele sport apps van Down Dog, die worden tot 1 april gratis aangeboden. Ook Arie Boomsma deelt op zijn insta oefeningen die je met huishoudartikelen kunt uitvoeren.

7. Tijd om je travel bucketlist bij te werken

Plan en stippel alvast je volgende reis uit! Je kan online een nieuwe taal leren of alle online reisblogs doorlezen om je volgende reisbestemming te bepalen.

8. Master je eigen cocktails

Nu de horeca gesloten is wordt het toch echt tijd je nu zelf is leert hoe je die Caipirinha maakt. Thuis moet je het ook een beetje gezellig maken voor jezelf. Zoek de recepten online op en creëer thuis je eigen cocktail bar.

9. Zing samen met je familie of vrienden! – online karaoke

In je eentje je zang skills verbeteren is al een goede optie, maar nog leuker is het om dit online te delen met familie en vrienden. Deel je scherm, organiseer een groeps facetime en zing er met z’n alle op los!

  1. Je huis opnieuw inrichten

Nu je even thuis zit ben je die inrichting misschien wel heel snel zat. Tijd voor verandering en om alles om te gooien! Misschien heb je nog verf thuis staan voor een nieuw kleurtje aan de muur? Of shop online naar nieuwe meubels en items!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!