singlevakanties avontuur

10 tips voor groepsreizen met singles

Groepsreizen zijn er in alle soorten en maten; je hebt singlereizen, reizen waarbij je met 50 man in een bus gepropt wordt, avontuurlijke groepsreizen en speciale groepsreizen voor stelletjes. Wat is de motivatie om mee te gaan op een groepsreis?

Voor sommige mensen is dat een financieel aspect. Groepsreizen zijn goedkoper dan individuele reizen. Anderen kiezen juist bewust voor een groepsreis omdat ze op zoek zijn naar nieuwe contacten en het avontuurlijk vinden om met ‘onbekenden’ drie weken door Thailand, Costa Rica of de jungle van Suriname te trekken.

Tip 1: bepaal jouw motivatie voor het kiezen van een groepsreis. Is dat een financieel aspect of kies je voor een groepsreis om andere singles te ontmoeten? Als het aspect prijs een grote rol speelt realiseer je dan dat bij vele groepsreizen de groepssfeer een belangrijke rol speelt. Heb je daar geen zin in, denk dan ook eens aan backpacken.

Tal van organisaties bieden groepsreizen aan, vaak met een avontuurlijk karakter. De bekende organisaties zijn Fox, Shoestring, Sawadee en Djoser. Maar bieden deze organisaties wel de reis die jij zoekt? Op het eerste gezicht misschien wel, maar als je even verder kijkt dan zie je dat Fox en Shoestring een publiek trekken tussen de 20 en 60 jaar.

Tip 2: kies een groepsreis waar mensen boeken met ongeveer hetzelfde profiel als jij. Realiseer je dat de groepssfeer voor een groot deel jouw vakantieplezier bepaalt. Bekijk goed wat de doelgroep van de organisatie is. Uit onderzoek blijkt dat jonge reizigers tussen de 20 en 35 jaar weinig met groepsreizen meegaan, omdat blijkt dat groepsreizen bij de bekende organisaties vooral door oudere reizigers geboekt worden. Reizigers tussen de 20 en 35 jaar willen reizen met leeftijdsgenoten.

Tip 3: op een aantal websites kun je de groepssamenstelling online bekijken en bij andere organisaties kun je altijd bellen om dat na te vragen. Let goed op de leeftijden van andere reizigers en of er veel stelletjes in de groep zitten of juist veel singles/alleenboekers. Als jonge reiziger wil je waarschijnlijk niet met zestigers in dezelfde groep terecht komen. Diverse organisaties bieden groepsreizen voor jonge reizigers: Mambo Travel biedt avontuurlijke groepsreizen over de hele wereld aan voor reizigers tussen de 17 en 39 jaar. Aan reizen hangt een prijskaartje, maar prijs zegt niet alles.

Tip 4: let goed op de minimale en maximale groepsgroottes. Prijzen van groepsreizen zijn afhankelijk van groepsgroottes; hoe groter de groep hoe goedkoper. Je wilt natuurlijk niet met 50 man in een bus gepropt worden. Soms gaan reizen ook pas door als er minimaal 20 personen geboekt hebben. Vraag altijd na hoeveel mensen er al geboekt hebben.

Tip 5: kijk niet alleen naar de goedkoopste prijs. Bij sommige organisaties kom je op locatie nog voor verrassingen te staan en bij andere reisorganisaties zit er al heel veel in de reissom. Kies de reis die het beste past qua doelgroepprofiel, bestemming en reisroute. Grofweg kun je een ondercheid maken tussen groepsreizen voor singles en groepsreizen voor een algemene doelgroep. Singlereizen betekent niet automatisch dat het reizen zijn voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde, maar in die groepen zullen er vast mensen zitten die wel met dat doel op reis gaan. Organisaties die singlereizen aanbieden zijn Cirkel Vakanties en Single maar niet alleen (Fox). Bij organisaties als Mambo zijn er ook veel mensen die alleen boeken, maar dit zijn geen specifieke single-reizen. De motivatie van vele reizigers (bij zowel single-reizen als niet single-reizen) om mee te gaan met een groepsreis is het gezamenlijk ondernemen van avontuur en het opdoen van nieuwe contacten.

Tip 6: Het is geen schande om ‘alleen’ te boeken. Je zult versteld staan hoeveel mensen er alleen boeken. En dat zijn zeker geen ‘nerds’. Ook hippe meiden en vlotte jongens gaan mee met groepsreizen. Echter, niet iedereen wil het stempel ‘single’ op z’n voorhoofd hebben. Kies daarom de groep die bij je past, sngle-reizen of niet single-reizen.

Tip 7: ga niet mee met een groepsreis om een nieuwe liefde te scoren. Zelfs bij snglereizen is dat niet het voornaamste doel van je medereizigers. Zij gaan mee met een singlereis om niet in een groep terecht te komen met veel stelletjes. Maar natuurlijk ontstaan er tijdens groepsreizen wel eens mooie romances. Groepsreizen zijn er in allerlei soorten en maten; van relaxen tot hyper actief en alles daar tussen in.

Tip 8: kijk niet alleen naar de doelgroep van de reisorganisatie, maar ook of de zwaarte van de reis bij je past. Niks is frustrerender voor je mede-reizigers als ze altijd moeten wachten op jou, omdat jij in je dagelijks leven een luie zak bent zonder conditie. De meeste reisorganisaties die actieve reizen aanbieden geven aan hoe zwaar een reis is. Avontuurlijke reizen zijn niet persé supersportief (dus ook te doen voor mensen die niet vaak sporten), maar kies geen reis met een te pittig karakter “Ga niet de Mont Blanc beklimmen als je tong al op je kniën ligt bij de beklimming van de Vaalserberg”. daar maak je geen vrienden mee. Sommige mensen houden van comfort, anderen willen juist geen comfort tijdens de reis, maar overnachten op bijzondere plekken, reizen zoals de lokale bevolking dat ook doet.

Tip 9: de ene avontuurlijke reis is de andere niet. Kijk naast de doelgroep ook naar de mate van comfort (slaap je in lodges of in viersterren hotels), het transport (reis je met openbaar vervoer of in een luxe airconditioned touringcar) etc. over het algemeen geldt: hoe minder comfort, hoe beter je het land echt leert kennen en in aanraking komt met lokale bevolking. Bij reizen met touringcars race je vaak van hoogtepunt naar hoogtepunt, maar locals ontmoet je niet. Wanneer je jouw groepsreis gekozen hebt, dan is het natuurlijk spannend als je op Schiphol of het Jaarbeursplein aankomt en de eerste keer kennismaakt met je groep. Zijn het wel leuke mensen? Misschien denk je op het eerste gezicht wel “wat zijn dit voor stelletje eikels”? Maar de ervaring leert dat het samen ondernemen van een avontuur bindt en dat mensen die elkaar in het dagelijks leven nooit zouden tegenkomen op vakantie heel goed met elkaar door een deur kunnen en met elkaar de grootste lol beleven. Maarja, als je 3 weken met elkaar door Costa Rica reist kun je je best wel eens ergeren aan een ander.

Tip 10: als je je aan iemand ergert tijdens een reis, krop het dan niet op. Ga het toch melden bij die ene persoon of praat erover mt je reisleider. Hij/zij weet meestal wel raad en heeft dat vaker meegemaakt. Blijf je je in stilte ergeren, dan verpest je daarmee je eigen vakantie. Relativeren is ook een kunst, zelf ben je ook niet perfect. Ben je iemand die zich snel aan een ander ergert? Ga dan zeker niet mee op een groepsreis.

Bron: Single2Travel

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!