nederlanders italie

10 vakantie hotspots in 2015

Ben je van plan om in 2015 een mooie stad te bezoeken? Volgens de ervaren reisgidsschrijvers zijn dit de bestemmingen om volgend jaar aan te doen. Tussen deze 10 steden zitten er vast een paar waar jij helemaal warm voor loopt!

Washington, Verenigde Staten

In Washington zijn een paar van de beste musea en monumenten ter wereld te vinden met het Smithsonian bovenaan deze lijst. En omdat het in 2015 150 jaar geleden is dat Abraham Lincoln werd vermoord zullen daar komend jaar beroemde items tentoon worden gesteld, zoals de befaamde hoge hoed van de 16e Amerikaanse president en het pistool waarmee hij werd gedood. Daarnaast heeft Washington natuurlijk nog veel meer te bieden zoals een levendige gay scene en talloze etnische eettentjes waar je weergaloos kunt eten.

El Chaltén, Argentinië

Dit stadje ligt in het overweldigende Parque Nacional Los Glaciares vol gletsjers, bergtoppen, meren, bossen en watervallen. Het nabijgelegen ijsveld Campo de Hielo Sur, met de befaamde afbrokkelende Perito Moreno Gletsjer, trekt veel toeristen aan. In 2015 viert het plaatsje, dat in 1985 werd gebouwd om de grens met Chili te versterken, haar dertigste verjaardag.

Milaan, Italië

Milaan is een weelderige elegante stad die voornamelijk modeliefhebbers trekt, maar in 2015 zullen alle soorten reizigers zich aangetrokken voelen tot de stad die van mei tot en met oktober het decor zal zijn van de wereldtentoonstelling Expo 2015, met ‘eten’ als belangrijkste thema.

Zermatt, Zwitserland

De Mattherhorn, die over dit bergstadje torent, trekt al jaren fanatieke wandelaars, bergbeklimmers en skiers aan. In 2015 viert Zermatt dat de berg 150 jaar geleden voor het eerst werd beklommen. Edward Whymper leidde toen een groep van zeven naar de 4478 meter hoge top. Vier van hen stortten helaas naar beneden tijdens de afdaling. Deze spannende expeditie wordt nagespeeld tijdens een openluchtvoorstelling in het jubileumjaar. Ook wordt er een hut geopend op de berg.

Valletta, Malta

Valletta heeft een architectonische make-over gekregen met het nieuwe parlementsgebouw van de hand van de beroemde moderne bouwmeester Renzo Piano. Het prachtige eigentijdse gebouw vormt een mooi contrast met de 17e eeuwse gebouwen van de stad. Komend jaar wordt ook de 450 verjaardag van het Beleg van Malta gevierd.

Plovdiv, Bulgarije

Een van de mooiste oudste steden van Europa aan de voet van het Rhodopegebergte, vol historische schatten en een zinderend nachtleven. De afgelopen decennia is het voorheen slaperige Plovdiv langzaam onder het stof vandaan gekropen en inmiddels barst het van de musea, restaurants, hotels en leuke winkeltjes in de historische gebouwen van de tweede stad van Bulgarije.

Salisbury, Verenigd Koninkrijk

Salisbury is voor velen vooral een tussenstop op weg naar Stonehenge, maar daar moet in 2015 maar eens verandering in komen. De typisch Engelse stad viert dan de 800e verjaardag van haar grootste schat: de Magna Carta. De kathedraal van Salisbury, waar de best bewaarde originele kopie van het Engelse handvest over vrijheden en rechtspraak, is het centrum van de festiviteiten die onder meer een nieuwe expositie en een bloemenfestival omvatten.

Wenen, Oostenrijk

De Ringstrasse, een cirkelvormige boulevard rond het centrum van Wenen, werd gebouw in opdracht van Keizer Franz Joseph. In 1865 was het project af. 150 jaar later wordt de verjaardag van dit architectonische hoogstandje uitgebreid gevierd met meerdere evenementen en tentoonstellingen. In 2015 is de stad ook het decor van het Eurovisie Songfestival. In Wenen kan alles en hoeft niets. Je kunt er uitgaan naar een hippe club in een drindl en over opera praten bij een hotdogkraampje.

Chennai, India

Chennai was lange tijd alleen een doorreishaven voor toeristen. Met de opening van de Chennai Metro Rail wil het bestuur van de hoofdstad van het zuiden van India daar verandering in brengen. De snelle en koele treinen maken het ontdekken van deze metropool zeker een stuk aangenamer. En er is hier zo veel te zien: Dravidiantempels vol beelden, fascinerende musea, forten en kerken uit de Britse tijd, een 3 kilometer lang strand en de op een na grootste filmindustrie van het land: Kollywood.

Toronto, Canada

Deze metropool belooft extra bruisend te zijn in 2015. De Pan American Games zullen naar schatting 250 duizend bezoekers trekken en de Union Pearson Express Train zal worden opgeleverd en belooft toeristen binnen 25 minuten van het vliegveld naar het centrum van de stad te brengen. De levendige restaurant scène van de stad blijft zich ontwikkelen en de invloeden van het nabijgelegen New York en Montreal zorgt ervoor dat deze stad nooit indut.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!