vrouw landen veilig op reis

10 veiligheidstips voor alleenreizende vrouwen

Als vrouw alleen op reis? Kan prima! Wel moet je, afhankelijk van je reisbestemming, iets meer voorzorgsmaatregelen nemen dan wanneer je met een groep reist. Hierbij een aantal tips om ook als vrouw veilig alleen te kunnen reizen.

  1. Zorg dat je altijd weet waar je bent. Want een stadswandeling wordt ineens een stuk minder leuk als je je hotel niet meer terug kunt vinden. Neem dan ook altijd een kaartje met alle gegevens van het hotel waar je verblijft mee. Dit is ook handig voor in landen waar taxichauffeurs geen of heel slecht Engels spreken. Het kan ook verwarring voorkomen in het geval er meerdere hotels in de omgeving zijn met een naam die lijkt op het hotel waar jij verblijft. Handig is dat je tegenwoordig vaak een kaartje naar je mobieltje kunt downloaden van de omgeving van je verblijfplaats.
  2. Neem geen onnodige risico’s. Door bijvoorbeeld ’s nachts alleen over straat te gaan. Neem een taxi als het laat geworden is en de straten grotendeels verlaten zijn. Het is beter wat geld uit te geven dan in een vervelende situatie terecht te komen.
  3. Kijk goed naar de lokale vrouwelijke bevolking en volg zoveel mogelijk hun voorbeeld. Wanneer je bijvoorbeeld een hele religieuze wijk bezoekt, is het verstandig om je lichaam enigszins te bedekken. Soms moet je hiervoor je eigen gedachten hierover opzij zetten om de lokale bevolking niet te provoceren.
  4. Draag zo min mogelijk opvallende sieraden. Wanneer je met allerhande blingbling over straat loopt, val je om de verkeerde redenen op. Bovendien vorm je dan een gemakkelijke prooi voor zakkenrollers en dieven. Door geen opvallende sieraden te dragen minimaliseer je in ieder geval de kans dat iemand jou eruit pikt om te beroven.
  5. Niet voor niets zegt men dat vrouwen een goede intuïtie hebben. Volg dan ook altijd je instinct. Heb je het gevoel dat iemand niet helemaal pluis is, ga dan op dat gevoel af, en mijdt zo iemand.
  6. Het is handig om zakjes aan de binnenkant van je kleding te naaien, bijvoorbeeld in je bh. je kunt daar dan wat papiergeld instoppen. Mocht je onverhoopt toch beroofd worden, dan heb je op deze manier altijd wat geld bij je om weer thuis te kunnen komen. Ook wat geld in een sok stoppen kan handig zijn. Het is sowieso niet verstandig om al je geld op een plek te dragen.
  7. Wanneer iemand je een drankje aanbiedt, dan is dat natuurlijk erg aardig, maar hou het drankje altijd wel goed in de gaten. Soms worden vrouwen gedrogeerd, en hoewel je hier natuurlijk niet vanuit moet gaan, is het altijd beter zeker van je zaak te zijn. Je bent als alleenreizende vrouw immers een stuk kwetsbaarder dan gewoonlijk.
  8. Zorg dat je altijd een klein woordenboekje / of vertaaltaal app op je telefoon bij je hebt. Waarin ook de fonetische uitspraak van woorden staat.
  9. Realiseer je dat drukke plaatsen soms korte tijd later ineens uitgestorven kunnen zijn, bijvoorbeeld op een marktdag. Volg de lokale bevolking hierin. Indien je bemerkt dat het een stuk rustiger wordt, is het tijd te overwegen terug te keren naar je hotel.
  10. Mocht je het gevoel hebben dat je gevolgd wordt, neem dan geen risico. Stap dan resoluut de dichtstbijzijnde winkel of restaurant binnen en vraag daar om hulp.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!