10 vreemdste steden ter wereld

10 vreemdste kleine steden in de wereld

Op vakantie gaan naar een stad waar echt nog nooit iemand van heeft gehoord? Dat kan met gemak!  Een ondergrondse stad in Australië, een dorp vol tweelingen en een wijk in China met een Amsterdamse uitstraling. Ze behoren allemaal tot de top 10 vreemdste bewoonde plekken in de wereld.

1. Europa in Shanghai

Bijna elke wereldstad heeft wel een China Town, maar de Chinezen hebben hun eigen variant bedacht. Om in 2001 meer mensen te huisvesten, begonnen ze andere bouwstijlen te gebruiken. Hierdoor ontstonden in Shanghai de wijken: Holland Town, Paris Town, Spanish Town en Thames Town. Zo vind je in Thames Town de bekende rode telefooncellen en in Holland Town windmolens en kanalen.

2. Twin Town

Kodinhi is één van de drie dorpen in de wereld waar de meeste tweelingen worden geboren. India staat bekend als het land met de minste tweelingen, waardoor deze plek direct opvalt. In 2009 werden er van de in totaal 2.000 families wel 220 tweelingen geteld.

3. Slab City

Midden in de woestijn van Californië ligt het plaatsje Slab City, waar eerder een militaire basis was gevestigd. Nu wonen er zo’n 100 mensen in campers, terwijl er in de winter zo’n 3.000 mensen op het plekje afkomen. Het wordt door hun ook wel ‘het laatste vrije stukje Amerika’ genoemd. Er is geen sprake van rioleringen of stromend water, maar de eigen regels in Slab City werken volgens de kampeerders prima.

4. Het rijkste dorp van China

De wolkenkrabber van Huaxi valt als eerst op bij het zien van dit dorp. Vanaf de jaren ’60 werd het agrarische plaatsje een modern en hightech stadje. Elke inwoner van Huaxi heeft op het een moment een minimaal vermogen van 100.000 euro.

5. Een filmdecor als stad

Na de film ‘Life is a Miracle’ werd het dorpje Drvengrad in Servië niet afgebroken, maar bleef de complete set staan. Nu is het de woonplaats van vele familie en beschikt het onder andere over een bibliotheek, kerk, bioscoop en een sportschool. Filmfanaten kunnen het dorpje bezoeken. Dit brengt weer geld op voor het jaarlijkse Küstendorf Film en Muziek Festival.

6. Hoog in de bergen

In het Himachal Predesh gebergte in India ligt het plaatsje Malana, waar de inwoners zich hadden afgesloten van de rest van de wereld. De mensen leven van schapen en geiten en er is geen stromend water en riolering. Sinds 2009 kunnen reizigers een kijkje nemen in het dorp, maar ze mogen geen huizen, voedsel of inwoners aanraken.

7. Miracle Village

Miracle Village, ook wel bekend als het dorp waar alleen zedendelinquenten wonen. Volgens de wet van Florida mogen de inwoners niet in de buurt komen van kinderen binnen een straal van 300 meter. Daarnaast wordt iedereen die zich schuldig heeft gemaakt aan geweldpleging en drugsgebruik buiten de deur gehouden.

8. Het testdorp

Hoewel het Center for Innovation Testing and Evaluation (CITE) nog niet is gebouwd, behoort het zeker in deze top 10 thuis. In het dorp vind je onder andere huizen, wegen en scholen, maar geen mensen. Op dit plekje in de woestijn van New Mexico worden namelijk nieuwe infrastructuur technologieën getest.

9. The Villages

In Florida geeft The Villages onderdak aan gepensioneerden en mogen mensen jonger dan 19 jaar niet in het plaatsje wonen. Maar in The Villages zitten de mensen zeker niet achter de geraniums, want ze komen regelmatig in het nieuws. Zo had een 68-jarige bewoonster seks op een openbare plek en waren er meerdere ouderen schuldig aan rijden onder invloed.

10. Ondergrondse stad

Bij een eerste blik op het gebied zul je niet veel zien, want deze stad bevindt zich onder de grond. Coober Pedy is ontstaan in 1915 als stad voor de mijnwerkers. Het is er namelijk hartstikke warm, waardoor ondergrondse woningen de perfect oplossing zijn. De woningen beschikken over keukens, badkamers en televisies. Later werd de stad ook nog voorzien van een bar, een kerk en winkels.

Bron: Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!