10 hotspots west amerika

10 zalige hotspots West Amerika

Ben je van plan om een rondreis door het westen van Amerika te maken? Dat kunnen we je van harte aanraden! De USA is groot, groter, grootst, dus waar moet je zijn? 10 hotspots voor je!

Westen van Amerika

Niet zo heel lang geleden maakte ik een rondreis door het westen van Amerika en ik keek mijn ogen uit. Grappig, mooi, ruig, stads, zoveel contrasten en dat in een relatief klein stukje land. Het doorkruisen van verschillende staten is een bizarre ervaring. Het ene moment mag en kan alles: gokken, roken, drinken, seksen (lees Las Vegas) en een uurtje of wat later moet je je tot twee keer toe legitimeren voor een wit wijntje tijdens het diner (lees Utah). Amerika, ook het westen is een land vol contrasten.

Van casino’s tot cowboys

Ruim drie weken was ik in dit majestueuze land en trok van staat naar staat. Ontmoete Native Americans (Indianen) voelde me intens nietig in Bryce Canyon, genoot als een kind van Sea World in San Diego, lag dubbel bij het zien van het politiebureau uit Beverly Hills Cop, jawel dat is het stadhuis van Beverly Hills, flaneerde als een heuse ster over Rodeo Drive, bezocht Antilope Canyon, lag op Santa Monica Beach en begaf met op het platteland tussen de cowboys en mormonen. Het was me een reisje wel en dan heb ik nog meer dan de helft overgeslagen.

Santa Monica Beach

10 hotspots West Amerika

Iedereen is anders, maar als ik het voor het zeggen had dan zou ik je deze 10 hotspots aanraden om te gaan zien als je een reis naar west Amerika gaat maken:

1. Bryce Canyon: echt overweldigend, nergens mee te vergelijken en om nooit te vergeten
2. Las Vegas:  hilarisch, 24 uur vermaak, geweldige shows en een bijzondere sfeer
3. Route 66: rij over de oude route 66 en passeer stadjes als Williams en Seligman, fantastisch
4. Palm Springs: slaap tussen de palmbomen en bekijk de immens grote Marilyn Monroe
5. San Diego: fantastisch strand, heerlijk eten en natuurlijk het wereldberoemde Sea World
6. LA: Zonder een bezoekje aan Santa Monica Beach en Rodeo Drive is je reis niet compleet
7. Monteray Bay: boek een walvissentocht en kijk je ogen uit!
8. Volg highway 1: langs de kust richting San Francisco en stop in Santa Barbara of Carmel
9. San Francisco: boek vooraf een tocht naar het wereldberoemde Alcatraz en huiver…
10. Nappa Valley: toer door de wijnvelden stop bij de wijnhuizen en… proeven!

Extra Tips:

In San Francisco kun je een catamaran tocht boeken die je onder de Golden Gate Bridge doorvaart. Echt een waanzinnig mooie ervaring!

San Francisco heeft de op ene grootste Chinatown van Amerika. Loop verder omhoog (voorbij de straatjes waar de prijzen ook nog in dollars staan aangegeven) en verken het échte Chinatown!

Wil of kan je niet op eigen gelegenheid naar Amerika reizen? Boek dan een groepsreis! Je kunt het westen van Amerika zoals beschreven ook bewonderen als je op reis gaat met: Sawadee Reizen, Fox Reizen of Shoestring.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
halloween hotelbestemmingen
By Monique ·
29 oktober 2021

De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!