markt barcelona

12 vakantiehoogtepunten voor 2016

Wat is de beste tijd om naar Parijs te gaan? Hoe lang van te voren boekt men voor het Gardameer? En wist je dat een week Amsterdam duurder is dan Barcelona? Reizen is spannend en ontspannend, maar het plannen hiervan niet altijd. Dit mag makkelijker gaan, niet te vergeten transparanter en leuker.

HomeToGo heeft data van 1,7 miljoen Europese vakantieverblijven uit 37 landen onder de loep genomen. Het resultaat? De meest handige reistips voor de zomer van 2016. Laat deze 12 hoogtepunten zorgen voor wat inspiratie.

1) Frankrijk

Arcachon, bekend om haar naaktstranden en oestervissen, is goedkoper in de lente (€554). Hier ligt ook de hoogste duin van Europa, Dune du Pyla, maar liefst 107 meter hoog. In de zomer stijgt de prijs van een vakantiehuis hier met 57% naar €869.

2) Turkije

Voor een trip naar Marmaris is timing de sleutel. Een weekje in de lente kost reizigers slechts €265, terwijl dit in de zomer met een onvoorstelbare 141% naar €637 per week. Toch blijft het goedkoper dan Bodrum en Belek.

3) Nederland

Wandelen langs de grachten of barbecuen in een van de levendige parken? Voor reizigers met een budget is Amsterdam het beste in de zomer. In juli en augustus betalen reizigers €79 per week minder voor een verblijf in deze magische stad.

4) Denemarken

Voor een trip naar de Deense kust is de lente de beste tijd. In bekende plaatsen Bornholm, Rømø en het Deense Zeeland stijgen prijzen met 80% en soms zelfs met meer dan 100% in de zomer.

5) Polen

De Europese Culturele Hoofdstad 2016 – Wroclaw – is een van de goedkoopste bestemmingen in Polen. Het mooie stadsplein Rynek is waar locals zich verzamelen voor zon en koffie in de zomer (€490).

6) Griekenland

Een weekje in Mykonos in de zomer kost maar liefst €2445 voor een week. Alternatief? Ga naar de beroemde haven van Rhodos voor maar €1000 per week.

7) Italië

Wilde Italiaanse nachten en levendige natuur: in de lente is Sardinië aantrekkelijk, hier kunnen reizigers veel besparen vergeleken met de zomermaanden, waar men 76,3% meer betaalt.

8) Bulgarije

Uit alle 650 bestemmingen is deze Bulgaarse parel aan de Zwarte Zee de goedkoopste. Een week in de lente kost slechts €246 en in de zomermaanden blijft het de beste plek voor reizigers met een klein budget (€348).

9) Spanje

Zwemmen in paradijselijke watergrotten of naar een van de beroemdste feesten ter wereld? Ibiza is de perfecte plek voor een vakantie. Zet alleen de zomer maar uit je hoofd, de prijzen lopen dan op tot €1822 per week. Een week in de lente is zeker 59% goedkoper.

10) Kroatië

Prachtig, oud en het staat op de UNESCO lijst. Het is dus niet verrassend dat Dubrovnik een stuk duurder is dan elke andere bestemmingen in Kroatië met €771 per week in de zomer.

11) Groot-Brittannië

Pas op voor Saint Yves, Cornwall deze zomer, waar prijzen stijgen met 66% tot €1157 per week. Toch dichtbij de zee? Dan zijn Blackpool (€556) en Great Yarmouth (€663) mooie alternatieven.

12) Portugal

Het echte gevoel van een Portugees eiland ervaren? Ga naar Madeira (€421) in plaats van de Azoren! Het is niet alleen goedkoper maar prijzen blijven gelijk tussen de lente en zomer. Meer flexibiliteit dus.

vakantietrends

 

hoogtepunten

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!