gevaarlijkste landen

13 onveiligste vakantielanden

Wat zijn de onveiligste landen om op vakantie te gaan? Het Wereld Economisch Forum (WEF) heeft 136 landen met elkaar vergeleken. Jemen wordt gezien als het onveiligste vakantieland. Hieronder de dertien landen die volgens het WEF het best vermeden kunnen worden vanwege de mogelijkheid van onder meer geweld en terrorisme.

 1. Jemen

De anarchie in Jemen leidt ertoe dat niet de regering, maar gewapende rebellengroepen – waaronder al-Qaeda – in sommige gebieden de dienst uitmaken. Door landmijnen en luchtaanvallen ontbreekt het een deel van de bevolking in het land aan water, voedsel en medische noodsteun. Het land werd vorig jaar zo onveilig dat zelfs hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen het land verliet.er geweld en terrorisme.

 1. Colombia

Colombia is niet meer zo gevaarlijk als het ooit was. Inmiddels worden belangrijke toeristische plaatsen beveiligd. Nog altijd moeten buitenlanders in dit land echter waakzaam zijn voor gewapende groeperingen. Zij zijn verantwoordelijk voor een groot aantal ontvoeringen, handel in drugs en gewapende overvallen.

 1. El Salvador

Behalve hoge moordcijfers is het kleine El Salvador berucht om zijn bendes, de ‘maras’. Afpersing, wapen- en drugshandel zijn hun belangrijkste bezigheden.

 1. Pakistan

Al decennia lang wordt dit land beheerst door etnische conflicten tussen verschillende religieuze groeperingen. Ook is de vrijheid van meningsuiting zeer beperkt en wordt buitenlanders de toegang tot sommige plaatsen in het land ontzegd.

 1. Nigeria

In dit Afrikaanse land eisen Boko Haram en IS de verantwoordelijkheid op voor geweldsdelicten bij scholen, kerken, restaurants, hotels en uitgaansgelegenheden.

 1. Venezuela

In dit land heerst een nijpend tekort aan basale artikelen, zoals water, medicijnen en elektriciteit. Hierdoor neemt de onrust en criminaliteit toe. Gewapende overvallen, moord, ontvoering en carjacking zijn de meest voorkomende geweldsdelicten.

 1. Egypte

IS en andere islamitische groeperingen vormen een bedreiging voor de relatieve rust in het land. Veel toeristische trekpleisters worden door gewapende troepen bewaakt.

 1. Kenia

Hoewel veel van de terreuraanslagen zich buiten de hoofdstad Nairobi voltrekken, hangt de dreiging van terreur nog altijd in de lucht. Explosies op straat, maar ook schietpartijen zijn de meest voorkomende. In 2013 werd een bloedige aanslag gepleegd op winkelcentrum Westgate. Daarbij kwamen ruim 60 mensen, onder wie tien buitenlanders, om het leven.

 1. Honduras

Op weinig plekken op de wereld ligt het aantal moorden zo hoog als in Honduras. Daarnaast komt drugshandel voor en ontbreekt het aan een sterke politiemacht om hier tegen op te treden.

 1. Oekraïne

In het oosten en zuidoosten van Oekraïne komen incidentele gevechten tussen separatisten en het Oekraïense leger voor. In de regio’s rond Donetsk, Loegansk en de Krim komen daarbij ook burgers onder vuur te liggen.

 1. Filipijnen

In de strijd tegen drugs mogen de autoriteiten van de Filipijnen zich alles veroorloven, zo lijkt het. Schietpartijen en ontvoeringen komen er voor, waarbij niet zelden buitenlanders het slachtoffer zijn.

 1. Libanon

Meerdere extremistische groeperingen maken de situatie in Libanon onrustig. Bomaanslagen komen geregeld voor en ook kleine protesten tussen groeperingen, of zelfs families, lopen wel eens uit op gewelddadigheden.

 1. Mali

Ondanks de inzet van Nederlandse militairen is Mali nog lang niet veilig. Terreuraanslagen worden vaak gepleegd op hotels en restaurants. In november 2015 werden tientallen mensen gegijzeld en gedood bij het Radisson Hotel in de hoofdstad Bamako.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!