stedentrip hotelprijzen

14 stereotype reizigers

Wanneer je op reis gaat kan weet je wat we bedoelen, je komt tijdens je reis altijd een aantal vaste type reizigers tegen. Trivago stelde een lijst samen van de meest vermakelijke en vooral herkenbare stereotype reizigers. Welke ben jij?

1. De zakenreiziger

De zakenreiziger haal je zo uit een menigte. Het zijn dames of heren in een (mantel)pak met een zwarte trolly bij zich, á la George Clooney in Up In The Air. Vaak zijn ze druk in gesprek aan de telefoon of bekijken ze nog snel hun laatste e-mails op hun te luxe bedrijfstablets. Bij het boarden verzamelen ze zich allemaal bij de ‘fast lane’, waardoor ze als eerste in het vliegtuig belanden, waar ze verder gaan met bellen en e-mailen.

2. Lovers on holiday

68% van de vakantiegangers bestaat uit stelletjes en daarmee zijn de geliefden de belangrijkste groep reizigers voor het toerisme wereldwijd. Nederlandse stelletjes grijpen de vakantie vaak aan om het liefdesvuur weer te doen opwaaien en weer eens écht tijd voor elkaar te nemen. Dit uit zich vaak in aanrakerig gedrag en verliefde blikken naar elkaar – soms tot ergernis van de medereiziger.

3. De oude van dagen

De meest populaire reizen onder pensionado’s zijn toch wel de (Rijn)cruises of overwinteren aan de Spaanse Costa, en dan het liefst in Benidorm. Oudere reizigers zijn vaak te herkennen aan kaki broeken met of zonder afritspijpen, sportschoenen ofwel sandalen, aandoenlijke zonnehoedjes en buideltasjes. Een speciale groep van de oude van dagen zijn de geitenwollensokken (de-paden-op-de-lanen-in) wandelaars. Typische eigenschappen van deze groep: een frisse doelgerichte blik, stevige wandelschoenen, sportief jack aan, een rugzak vol met ‘handigheidjes voor onderweg’.

4. Backpackers

De backpacker is vaak een student tussen de 20 en 25 jaar, die zijn/haar bachelor afgemaakt heeft en even een studiepauze wil tussen de bachelor en de master. Vaak hebben backpackers een soort pyjama-achtige broeken aan, want dat zit nu eenmaal lekker. Je zult bovendien geen backpacker tegenkomen zonder Lonely Planet in zijn/haar handen en zonder ‘ik-ben-de-wereld-aan-het-ontdekken-en-wat-is-ie-mooi’-blik in zijn/haar ogen.

5.  All-inclusive liefhebbers

Je kent ze wel, de all-inclusive fanatiekelingen die geen vakantie missen waarin ze niet naar een all-inclusive resort gaan. Een heerlijk idee vinden ze het; geen discussies over de kosten, want het is toch al betaald! De all-inclusive fans komen vaak met de hele familie. Wat ze het liefste doen is bij het zwembad liggen. Dit type reizigers bezoekt niet zo veel, maar ligt het liefst zoveel mogelijk langs het zwembad of aan het strand, om vervolgens totaal tevreden en uitgerust weer terug naar huis te gaan.

6. De Japanner

De Japanner is één van de meest opvallende en amusante groep stereotype reizigers. Elke reis zie je er ten minste één voorbijkomen, maar meestal reizen ze in hele groepen. Ze zijn te herkennen aan het feit dat je eerst een foto- of filmcamera, tablet of telefoon ziet en vervolgens pas de persoon die deze vasthoudt. De meisjes lopen veelal te giechelen en maken V-tekens met hun vingers en de jongens maken de foto’s.

7. De thrill-seeker

De thrill-seeker onder de reizigers is altijd op zoek naar een nog mooiere of spectaculairdere raft, rally of bungy-jump. Niets is te gek op vakantie. Hij kickt op de indrukwekkende foto’s en reacties die zijn acties in verre oorden hem opleveren. Het zou zonde zijn om ze niet te delen…

8. De cultuursnuiver

De cultuursnuiver is de reiziger die geen enkel museum of kerk in een stad overslaat. Hij leest zich goed in van tevoren en heeft een duidelijk lijstje van wat hij wil zien. Blijkt er nog een kerk te zijn die niet in de boekjes aangegeven stond, is dit type reiziger totaal in zijn nopjes!

8. De spirituele reiziger

De spirituele reiziger is door te reizen op zoek naar zichzelf. Deze reiziger vind je vaak in de buurt van in een klooster in India of Indonesië. Hij heeft meestal een roerige tijd achter te rug en is gericht op zoek naar het terugvinden van persoonlijke balans en rust door meditatie. Deze reizigers worden ook wel de ‘Eat-Pray-Love’-reizigers genoemd.

10. De avonturier

Een avonturier gaat off-piste snowboarden in de Alpen, kanovaren in het zuiden van Frankrijk of ballonvaren in Scandinavië. Een avonturier is altijd op zoek naar ongewone en onverwachte ervaringen, niet bang om risico’s te nemen en hij zweert bij het buitenleven. De avonturier laat zich leiden door zijn nieuwsgierigheid en geeft niet om planning. De avonturier is vaak praktisch gekleed en geeft niet om mode; kleding moet vooral bestendig zijn tegen al zijn onverwachte capriolen.

11. De Salou-bezoekers

Dat zijn de 16- en 17-jarige girls en boys die ’s zomers massaal de Spaanse kust bevolken. Ze zijn voor het eerst op vakantie zonder hun ouders, ontdekken hun seksuele zelf en rekken elke avond de grenzen van alcoholconsumptie weer ietsje meer op. Dit alles, georganiseerd door populaire reisorganisaties voor jongeren.

12. De controlfreak

De controlfreak heeft tijdens het reizen – overigens net zoals in het dagelijks leven – alles tot in de puntjes voorbereid. Hij weet bij welk restaurant je wel of niet moet eten, hij weet welk museum de entreeprijs waard is en welke niet, hij weet hoe je ‘hallo’, ‘dankjewel’ en ‘ik spreek geen…’ in de taal van de bestemming zegt en wat de plaatstelijke do’s and don’ts zijn. Kortom: een controlfreek is een zeer goede informatiebron voor mede-reizigers.

13. De wereldburger

De zogeheten wereldburger voelt zich overal thuis. Hij heeft al veel gereisd en gezien en op ontelbare plekken gewoond of gewerkt. Dat maakt de wereldburger wat laconiek; hij is niet snel meer onder de indruk. De wereldburger kan echter wel een geweldige informatiebron zijn voor verscheidene bestemmingen, want hij weet overal de mooie plekjes te vinden. Bovendien heeft de wereldburger een veelvoud van interessante anekdotes te vertellen.

14. De exotische medereiziger

Vooral op luchthavens of in het vliegtuig kom je ze tegen; de exotische medereizigers. De groep is te herkennen aan de felgekleurde gewaden en hoofdbedekking. Ze hebben meestal een kleurtje dat getuigt van een warm land van herkomst en spreken een taal die je nog nooit gehoord hebt. Deze groep valt, vanwege hun felle, kleurrijke en voor ons afwijkende voorkomen, enorm op. Bij wie ze ziet, afhangend van het jaargetijde, komt een van twee vragen naar boven: ‘Wow, waar zou deze persoon vandaan komen?’ En: ‘Jeetje, zou deze persoon het niet koud hebben?’

Zoveel mensen, zoveel wensen dus! Wil jij een reis vinden die bij jou past? Check de reiswijzer!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!