zonvakanties singlereizen

15 zalige winterzonvakanties

Nu de winter zich in alle facetten manifesteert verlangen we steeds vaker naar andere plaatsen op de wereld waar het warm en zonnig is. Hoge temperaturen, prachtige stranden en exotische geuren en smaken: deze vijftien top-bestemmingen zijn ideaal tijdens onze barre wintermaanden.

1. Californië

Het hele jaar door ideaal. ‘The golden state’ is een van de zonnigste van alle Verenigde Staten, met zachte winters, heel weinig neerslag en een grote dosis zonneschijn, vooral in het zuiden van de staat. Perfect voor een roadtrip door de USA, al zal elke reisgids met oog voor ontspanning je hier een paar dagen in een strandstoel aanraden.

2. Australië

Aan te raden van november tot maart / De noord-westkust van West-Australië is amper bewoond, opvallend rustig en toch prachtig: het Ningaloo rif is het minst bezochte van het land. Onterecht, want je kunt er de mooiste schildpadden spotten, of je nu snorkelt of duikt.

3. De Bahama’s

Aan te raden van november tot december, en in maart. Ook de Bahama’s zijn zo’n schoolvoorbeeld van een paradijselijk oord. Kleurrijk, met roze zandstranden, een blauwgroene zee, groene schildpadden en oranje vissen. Extra tip voor singles met feestambities: op de Bahama’s is het élke avond dansen geblazen.

4. Bermuda

Aan te raden van oktober tot maart. De archipel van Bermuda is de paradijselijke streek van roze stranden, roze huizen en even kleurrijke zwemshorts

5. Birma

Aan te raden van november tot april.  Birma is het wonderschone land van de lotusbloem, waar de hemel na decennia van angst en bedreiging eindelijk lijkt op de klaren. Het land probeert nu volop toeristen te lokken: durf de stap te wagen, voor Birma zijn magie aan het massatoerisme verliest.

6. Cambodja

Aan te raden van november tot april. Zuid-Oost Azië op zijn best: het land combineert prachtige stranden met jungletempels in Anghkor en inspirerende tradities in de hoofdstad Phnom Penh en te ontdekken kleine dorpjes.

7. Canarische eilanden

Het hele jaar door perfect. Op de Canarische eilanden is het elke dag zomer, met een gemiddelde dagtemperatuur van 20 graden van januari tot december. Je hebt de keuze uit Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote, al vallen ook de kleinere eilandjes als La Palma of La Gomera niet te onderschatten.

8. Cyprus

Aan te raden van maart tot mei, en van oktober tot november. De oostelijke Middellandse Zee rond Cyprus krijgt het in de wintermaanden iets harder te verduren, maar het eiland heeft een erg hoog aantal dagen zon per jaar, wat je zelfs in de koudste maanden van het jaar T-shirtweer garandeert. Extra pluspunt is de korte vlucht.

9. Egypte

Aan te raden van oktober tot december. Tachtig procent van de winterzonvakantiegangers boekt in deze tijd van het jaar een trip naar Egypte, al zijn zeker de oases in het Westen van het land tóch een aanrader: schitterend landschap, oude tempels, een zoutmeer en verkwikkende warmwaterbronnen.

10. Guatemala

Aan te raden van november tot mei. In Centraal-Amerika doen de oude Mayasteden in Guatemala, verborgen in de kleurrijke regenwouden, je geloven dat Rome werkelijk op één dag is gebouwd.

11. Laos

Aan te raden van november tot februari.  Al sinds dit Aziatische land zijn deuren voor toeristen openzette in de jaren tachtig, spreken bezoekers vol lof over de mysterieuze berglandschappen en de schitterende historische stad, Luang Prabang.

12. Senegal

Aan te raden van november tot mei. Niet de meest voor de hand liggende keuze voor een strandvakantie, al heeft dit Afrikaanse land gouden stranden, honderden surfgelegenheden, schitterende muziek en een rijke fauna en flora in de aanbieding. Een winterzonvakantie voor gevorderden.

13. Sri Lanka

Aan te raden van december tot maart / Hot en happening als winterzonbestemming dit jaar, en terecht: vooral surfers lijken hun hart op te halen aan de prachtige golven in het oosten van het land.

14. Thailand

Aan te raden van november tot maart. Thailand is zoals een paradijselijke bestemming hoort te zijn: wit zand, rustieke maar luxueuze hutten op het strand, een hangmat tussen twee palmbomen en een turquoise zee die daartussen komt piepen. Je tienduizenden collega’s-toeristen moet je er wel bijnemen, zeker wanneer het hier bij ons het koudst is

15. Zuid-Afrika

Aan te raden van november tot maart. In het zuidelijkste punt van een ander continent, en toch hoef je niet voor een jetlag te vrezen. Pluspunten: adembenemende stranden, wijnen van wereldklasse en een fantastische lokale keuken

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!