favoriete vakantiebestemingen

2015: de 10 populairste vakantiebestemmingen volgens Facebook

Nu we het jaar 2015 bijna afsluiten en we alweer volop bezig zijn met vakantieplannen maken voor 2016 kan de balans worden opgemaakt. Wat waren nou de meest populaire vakantiebestemmingen van 2015?

Vele reisplatforms en gidsen maken dit soort deze lijstjes maar je kan natuurlijk ook een blik werpen op het aantal check-ins van Facebook. Met 1,5 miljard gebruikers krijg je dan toch wel een aardig representatief beeld.

Hier zie je de 10 meest populaire vakantiebestemmingen van Facebook gebruikers in 2015.

1. Disney Parks: het gaat in dit geval in het inchecken bij de parken van Disney in Florida, Californië, Parijs, Tokio, Hong Kong en Shanghai bij elkaar.

2. Universal Studio Properties: ook weer alle pretparken van Universal in Californië, Florida, Japan en Singapore opgeteld.

3. Times Square in New York City.

4. De Eiffeltoren in Parijs: ’s werelds meest populaire monument.

5. De Niagara Falls op de grens van Canada en de Verenigde Staten.

6. Siam Paragon: een gigantisch winkelcentrum in Bangkok, Thailand (een van de grootste winkelcentra in Azië).

7. De Grand Canyon in de Verenigde Staten.

8. Yosemite National Park in de Verenigde Staten.

9. Museum het Louvre in Parijs (en daarmee ’s werelds meest populaire museum).

10. Central Park in New York City.

Opvallend genoeg zijn het dus vooral Amerikaanse bestemmingen die in het lijstje van Facebook staan, maar leuk om te zien dat de twee Europese bestemmingen uit de top 10 dan allebei in Parijs staan.

Parijs was een populaire bestemming in 2015

 parijs favoriet

Ook populair…

In de complete lijst van Facebook met meest populaire bestemmingen van 2015 is overigens wat meer variatie te vinden en komen ook andere landen aan bod. Attractiepark Beto Carrero World in Brazilië staat op plaats 11, stadspark Ibirapuera in São Paulo staat op plaats 15 en voetbalstadion Camp Nou staat op plaats 19. Hekkensluiter is de Expo in Milaan.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!