favoriete vakantiebestemingen

2015: de 10 populairste vakantiebestemmingen volgens Facebook

Nu we het jaar 2015 bijna afsluiten en we alweer volop bezig zijn met vakantieplannen maken voor 2016 kan de balans worden opgemaakt. Wat waren nou de meest populaire vakantiebestemmingen van 2015?

Vele reisplatforms en gidsen maken dit soort deze lijstjes maar je kan natuurlijk ook een blik werpen op het aantal check-ins van Facebook. Met 1,5 miljard gebruikers krijg je dan toch wel een aardig representatief beeld.

Hier zie je de 10 meest populaire vakantiebestemmingen van Facebook gebruikers in 2015.

1. Disney Parks: het gaat in dit geval in het inchecken bij de parken van Disney in Florida, Californië, Parijs, Tokio, Hong Kong en Shanghai bij elkaar.

2. Universal Studio Properties: ook weer alle pretparken van Universal in Californië, Florida, Japan en Singapore opgeteld.

3. Times Square in New York City.

4. De Eiffeltoren in Parijs: ’s werelds meest populaire monument.

5. De Niagara Falls op de grens van Canada en de Verenigde Staten.

6. Siam Paragon: een gigantisch winkelcentrum in Bangkok, Thailand (een van de grootste winkelcentra in Azië).

7. De Grand Canyon in de Verenigde Staten.

8. Yosemite National Park in de Verenigde Staten.

9. Museum het Louvre in Parijs (en daarmee ’s werelds meest populaire museum).

10. Central Park in New York City.

Opvallend genoeg zijn het dus vooral Amerikaanse bestemmingen die in het lijstje van Facebook staan, maar leuk om te zien dat de twee Europese bestemmingen uit de top 10 dan allebei in Parijs staan.

Parijs was een populaire bestemming in 2015

 parijs favoriet

Ook populair…

In de complete lijst van Facebook met meest populaire bestemmingen van 2015 is overigens wat meer variatie te vinden en komen ook andere landen aan bod. Attractiepark Beto Carrero World in Brazilië staat op plaats 11, stadspark Ibirapuera in São Paulo staat op plaats 15 en voetbalstadion Camp Nou staat op plaats 19. Hekkensluiter is de Expo in Milaan.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!