3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie

De beste manier om optimaal van je omgeving te genieten en toch veel te kunnen zien tijdens je vakantie, is door de fiets te pakken en een mooie route te gaan rijden. Ondanks de fysieke inspanning die je daarvoor moet leveren, kan dit juist de ultieme manier van ontspannen zijn. Het is immers niet voor niets dat veel Nederlanders maar wat graag op fietsvakantie gaan. Ben jij nog op zoek naar een bestemming hiervoor? We bespreken drie leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie.

Bodensee

Zin in een leuke drielandentour op de fiets? Zet dan de fietsendrager op de auto en zet koers voor de Bodensee. Dit meer ligt aan de voet van de Alpen en vormt een grens tussen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De Radweg, oftewel de fietsroute, om het mooie meer meet zo’n 270 kilometer en voert je lang allerlei interessante bezienswaardigheden. Dat gaat van mooie steden zoals Konstanz, Stein am Rhein en Lindau tot kastelen en werelderfgoed in de vorm van de kloosters op het eiland Reichenau. Onderweg kom je langs met zowel foodtrucks als toprestaurants uitzicht op het meer en waar het prima aanleggen is. Starten en finishen kan overal. De route is vlak en dus voor iedereen wel goed te doen. Je vindt langs de route vele Gasthöfe, hotels en campings. Trek vier tot zeven dagen uit voor het afleggen van de hele route.

Vennbahn Radweg

Nog een leuke fietsroute die je door drie landen voert: de Vennbahn Radweg, die voorheen de belangrijke spoorverbinding vormde tussen de gebieden rondom de Duitse stad Aken waar kool werd gewonnen en Noord-Luxemburg. Nu is het een fietspad van 125 kilometer lang die je door enkele mooie landschappen in Duitsland, België en Luxemburg voert. Onderweg tref je bossen en weiden, kun je zeldzame flora en fauna spotten, zie je de zogenaamde ‘Serengeti van België’ (de Hoge Venen) en geniet je van de mooie Eifel en Ardennen. Ondanks het heuvelachtige landschap, is de stijging op de route zeer beperkt en dus goed te doen. Onderweg is er meer dan genoeg keuze voor elk budget wat betreft hotels en andere accommodatie. Interessant weetje: de Vennbahn kwam na de oorlog in Belgische handen, waardoor er enkele Duitse exclaves zijn ontstaan.

Loire

Loire

Voor een romantische fietsroute kun je uiteraard goed terecht in Frankrijk. Een goed voorbeeld is de Loirestreek, waar je verschillende routes kunt fietsen. Hier fiets je langs de mooie rivier de Loire en passeer je verschillende kastelen. Stille weggetjes en paden voeren je verder onder andere langs historische kloosters, watermolens en wijngaarden. Ook kom je natuurlijk door mooie dorpjes om bij weg te dromen, zoals Azay-le-Rideau en Crissay-sur-Manse. Een goede plek om te starten en te finishen is de historische stad Tours, of je fietst vanuit daar naar Angers of Nantes en neemt vervolgens de trein terug. Ook deze route is voor de meeste fietsers goed te doen, omdat de route maximaal licht stijgend en dalend is. Qua overnachtingen kun je vooral een beroep doen op hotels en B&B’s, en in mindere mate op campings.

Of je nu kiest voor een elektrische fiets of de traditionele fiets, op de deze routes kun je heerlijk genieten en tot rust komen. Kies je voor de elektrische fiets? Besef dan dat deze zwaarder zijn en dat je fietsendrager daar dan wel geschikt voor moet zijn. De bedoeling is immers dat zowel je fiets als je auto ook weer in goede staat terugkeren en er geen vervelende dingen gebeuren onderweg omdat je fietsendrager het gewicht van de fiets niet aankan. Investeer als je slim bent vóór je vakantie ook nog even in onplatbare banden!

Scott

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!