geen file op vakantie

3 miljoen Nederlanders op meivakantie

Zo’n 3 miljoen Nederlanders zullen tijdens de meivakantie op vakantie gaan. Van hen brengen 1,4 miljoen deze in eigen land door.  Deze verwachting sprak NBTC Holland Marketing maandag uit.

Twee weken

De meivakantie duurt van zaterdag 27 april tot en met zondag 5 mei, maar veel scholen geven 2 weken vrij aangezien Hemelvaart in de week erna valt. ”Hierdoor zullen veel Nederlanders verspreid over 2 weken van de gelegenheid gebruikmaken om op vakantie te gaan”, zei een woordvoerster van de organisatie voor toerisme en congressen.

Vergeleken met vorig jaar, met één week vakantie, gaan er dit jaar meer Nederlanders op meivakantie, ”maar als we kijken naar een vergelijkbare periode in 2010, worden er dit jaar naar verwachting iets minder vakanties ondernomen”.

Buitenland

In de eerste week zijn vakanties naar het buitenland iets populairder. Minstens een kwart miljoen Nederlanders trekt dan naar de zon, meldde reiskoepelANVR eerder deze maand.

Dat is een stijging van 28 procent ten opzichte van dezelfde vakantieperiode in 2012. Populair zijn Turkije (+ 40 procent), Spanje (+24 procent) en Frankrijk (+24 procent). Cyprus is minder populair, maar Griekenland (+29 procent) is juist terug in de belangstelling.

Bungalow

In de tweede week is het eigen land meer in trek. Ongeveer 45 procent brengt de vakantie in eigen land door. De meeste vakantiegangers (ruim een derde) boeken dan een bungalow. Ook van de tour- en stacaravans wordt in Nederland veel gebruikgemaakt.

De trend van laat boeken zet zich voort, ziet het NBTC. Het moment van boeken komt steeds dichter bij het moment van vertrek te liggen.

Bovendien speelt het weer een grote rol, omdat juist in deze periode veel kampeerders er weer opuit trekken. “Bij goed weer zal men sneller met de toercaravan of de tent op pad gaan”, zegt de woordvoerster. De sector verwacht nog een behoorlijk aantal lastminuteboekingen als het weer goed blijft.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!