tips solo single reiziger

3 redenen waarom een soloreis een verrijking kan zijn

Sommige mensen krijgen de rillingen bij het idee en anderen willen juist nooit meer anders. Zij beweren dat reizen in je eentje niet eng of saai is, maar je leven juist verrijkt. Maar waarom zou je nu, enkel vergezeld door je rugtas, die grote enge wereld in trekken?

Spoedcursus zelfkennis

Wanneer je in je eentje op reis gaat stap je echt even compleet uit de sleur van je eigen leven. Zonder dat je beïnvloed wordt door mensen uit je omgeving kun je alles letterlijk van een afstandje bekijken en er rustig over nadenken. Hierdoor kun je tot verrassende inzichten komen, of antwoorden vinden op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had.

Mindful reizen

 

Tijdens een solo reis heb je geen praatgrage reisgenoot die continu voor afleiding zorgt. Hierdoor is het veel makkelijker om mindful te reizen. Je staat namelijk veel sneller even stil om gewoon in het moment ‘te zijn’ en alles in je op te nemen. Al je zintuigen staan op scherp; de smaken van lokale lekkernijen zijn veel intenser, de geuren heftiger, de kleuren en geluiden, alles komt binnen. Herinneringen die je maakt tijdens een solo reis blijven je vaak ook langer bij.

Vrijheid ervaren

 

Een nacht doorhalen met wildvreemden op een afgelegen strand of eten bij een dubieus streetfoodtentje? Of het nou slim is of niet; er is niemand die jou lastig valt met een veroordelende blik. Je eigen plan trekken, zelf bepalen waar je heen gaat en wanneer, en onderweg doen waar jij zin in hebt geeft een ultiem gevoel van vrijheid en zelfstandigheid.

Bron: HPdetijd

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!