tips solo single reiziger

3 redenen waarom een soloreis een verrijking kan zijn

Sommige mensen krijgen de rillingen bij het idee en anderen willen juist nooit meer anders. Zij beweren dat reizen in je eentje niet eng of saai is, maar je leven juist verrijkt. Maar waarom zou je nu, enkel vergezeld door je rugtas, die grote enge wereld in trekken?

Spoedcursus zelfkennis

Wanneer je in je eentje op reis gaat stap je echt even compleet uit de sleur van je eigen leven. Zonder dat je beïnvloed wordt door mensen uit je omgeving kun je alles letterlijk van een afstandje bekijken en er rustig over nadenken. Hierdoor kun je tot verrassende inzichten komen, of antwoorden vinden op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had.

Mindful reizen

 

Tijdens een solo reis heb je geen praatgrage reisgenoot die continu voor afleiding zorgt. Hierdoor is het veel makkelijker om mindful te reizen. Je staat namelijk veel sneller even stil om gewoon in het moment ‘te zijn’ en alles in je op te nemen. Al je zintuigen staan op scherp; de smaken van lokale lekkernijen zijn veel intenser, de geuren heftiger, de kleuren en geluiden, alles komt binnen. Herinneringen die je maakt tijdens een solo reis blijven je vaak ook langer bij.

Vrijheid ervaren

 

Een nacht doorhalen met wildvreemden op een afgelegen strand of eten bij een dubieus streetfoodtentje? Of het nou slim is of niet; er is niemand die jou lastig valt met een veroordelende blik. Je eigen plan trekken, zelf bepalen waar je heen gaat en wanneer, en onderweg doen waar jij zin in hebt geeft een ultiem gevoel van vrijheid en zelfstandigheid.

Bron: HPdetijd

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!