3 tips voor je singlereis

3 tips voor je singlereis

Een singlereis kan ontzettend leuk zijn. Je kunt je eigen regels bedenken. Niemand die zeurt dat je te snel of te langzaam loopt. Je kunt zelf bepalen waar je naartoe gaat, wanneer je gaat, en zelfs wat je eet! Voor sommige kan het toch een beetje eng zijn. Een reis helemaal alleen. Het is belangrijk dat je goed onderzoek doet naar waar je naartoe gaat. Ook zijn er wat meer algemene tips die je kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een auto huren om makkelijker om van plek naar plek te reizen!

Voorbereiding

Voordat je vertrekt zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Je hebt waarschijnlijk al een planning voor je reis. Het is slim om na te denken over wat je tijdens je reis nodig hebt. Ga je een auto huren Kreta? Of is alles op loopafstand? Verder moet je aan wat andere zaken denken. Laten we beginnen met geld en belangrijke documenten. Mocht je portemonnee gestolen worden is het slim om je pinpas, creditcard en cash op verschillende plekken te bewaren! Maak een kopie van de belangrijke papieren die je moet hebben en zet deze op een USB. Zo kun je ze altijd nog ergens uitprinten! Zorg ervoor dat je het noodnummer weet van de bestemming en dat je ergens belangrijke telefoonnummers van thuis hebt opgeschreven. Mocht je je telefoon kwijt zijn kun je zo toch nog contact opnemen met thuis.

Veiligheid

Het belangrijkste aan je single reis is dat je veilig bent. Om daar voor te zorgen, zodat je verder vol kunt genieten van je reis, zijn er een dingen die je kunt doen. Luister altijd naar je intuïtie! Dat is het beste wat je voor jezelf kunt doen. Mocht er een situatie voordoen waarbij je je niet veilig voelt, loop een hotel naar binnen en vraag om hulp. Zij zullen gerust naar je luisteren en kijken wat ze voor je kunnen doen. Regel ook dat je genoeg geld hebt voor een eventuele nood terugreis! Zorg ervoor dat er altijd iemand is die weet waar je bent en waar je naar toe gaat. Je ouders of vrienden, het maakt niet uit wie. Een andere veiligheidstip is om onderzoek te doen naar wat voor plek je gaat. Er zijn plekken waar je gerust een kort rokje aan kunt doen, toch zijn er ook plekken waar dit minder prettig is. Je wilt je daar goed op voorbereiden!

De reis zelf

De reis zelf

Nadat je alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen, kun je gaan genieten van je reis. Boek een kamer in je hotel of hostel. Kijk of je een kamer wilt delen of liever een privé kamer hebt. Als je je dagbesteding plant, kijk dan of je bepaalde dingen al kunt reserveren of een kaartje kunt kopen. In de meeste gevallen scheelt dit ontzettend veel wachttijd. Sommige plekken zijn heel populair en als je geen kaartje vooraf besteld, dan sta je zomaar twee uur te wachten tot je naar binnen kan. Houdt rekening met je energie. Reizen is natuurlijk hartstikke leuk, en je gaat veel willen doen, maar zorg ervoor dat je niet te veel doet. Houdt momenten waar je gewoon lekker kunt rusten!

Scott

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!