Vakantielijstje.nl

30 plusser reist minder, maar blijft avontuurlijk ingesteld

30 plussers reizen minder dan ze als twintigers deden, maar ze blijven avontuurlijk ingesteld en dromen van verre reizen. Dit blijkt uit een onderzoek naar het reisgedrag van 30 plussers uitgevoerd in opdracht van Travelvibe, hét reisblog voor 30 plussers. 

Grootste gemiste kans? Een extra weekendje weg!

Het managen van een baan, vrienden en familie vraagt in deze levensfase extra veel aandacht, waardoor 30 plussers minder reizen dan ze eigenlijk zouden willen. Toch blijven ze dromen van reizen. Travelvibe vroeg daarom aan deze groep welke trip zij in de afgelopen tijd graag hadden willen maken, maar niet gemaakt hebben. Daarbij worden de ‘extra weekendjes weg’ door 40% van de ondervraagde 30 plussers gezien als de grootste gemiste kans van het afgelopen jaar. Daarna gevolgd door een reis buiten Europa (38,4%) en 30% gaf aan dat ze een reis naar een bijzondere ‘off the beaten’ track-bestemming hadden willen maken.

Verre reis boven aan de bucketlist 30 plusser

Travelvibe vroeg 30 plussers ook welke reis er nu boven aan hun bucketlist staat. Een verre reis buiten Europa staat bij 36,8% van de ondervraagde 30 plussers bovenaan hun lijstje. Deze wordt gevolgd door een culturele reis (26,8%). De verrassingsreis staat met 23,4% op de derde plek van de verlanglijst van de 30 plusser. Minder populair zijn een sportieve reis (13,2%) of een culinaire reis (9,2%).

Als we 30 plussers vragen met wie ze het liefst op reis gaan, gaat bijna 63% het liefst op pad met het gezin. Dit wordt met 31,2% gevolgd door een tripje met de partner en zonder de kinderen. Een kwart van de ondervraagden boekt graag een reisje met vrienden of vriendinnen. Opvallend is dat 17,2% aangeeft ook wel eens alleen op reis te willen.

Wifi na hygiëne het belangrijkste

Gevraagd naar de belangrijkste criteria bij een keuze voor een accommodatie noemt 64,4% van de 30 plussers hygiëne. Dit wordt gevolgd door goede kwaliteit van de wifi (51,2 %), zwemfaciliteiten (48,6%) en genoeg animatie voor kinderen (23,4%). Andere genoemde criteria zijn veiligheid, vriendelijkheid van het personeel en goede bedden. Minder belangrijk bij de keuze voor een vakantieverblijf zijn de aanwezige horecafaciliteiten (22,4%). Hoe ‘groen’ een accommodatie is, is voor 22,4% ook niet heel belangrijk.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!