fantasie stewardess

4 tips voor meer gratis luxe op de luchthaven

Van op tijd op de luchthaven komen opdagen tot de strikte richtlijnen voor vloeistoffen in de handbagage, iedereen kent intussen de basisregels van reizen per vliegtuig en de luchthavens wel. Voor een luxere vlucht betaal je helaas wel een smak meer geld dan bij budgetmaatschappijen.

Als je geen zin hebt in geprop met je veel te grote handbagage of lang wachten zonder internettoegang, lees dan deze 4 tips van stewardessen voor dat tikje meer comfort (zonder dat je ervoor moet betalen).

1. Meer ruimte in je vliegtuigstoel

Meer ruimte nodig? De meeste armsteunen in het gangpad hebben een knopje onderaan dat het mogelijk maakt om deze omhoog te bewegen. Zo kun je uit je zitje kruipen zonder dat je tafeltje omhoog moet.

2. Gratis handbagage mee

Heel wat luchtvaartmaatschappijen vragen nu een toeslag om bagage in te checken, dus vaak is het vechten op het vliegtuig om alle handbagage in de voorziene ruimten te proppen. Maar als je goed naar de aankondigingen luistert, dan zal het personeel bij een volle vlucht aanbieden om je handbagage gratis in te checken.

Een stewardess hangt dan een label aan je koffer en net voor je opstapt, laat je de bagage aan het einde van de gang staan. Iemand brengt je koffer dan naar een andere ruimte. Als je op je bestemming arriveert, dan staat je bagage aan de uitgang van het vliegtuig. Zo bespaar je heel wat geld en moet je je tas niet boven je hoofd in een veel te kleine ruimte proppen.

3. Langer gratis WiFi

Als je in een luchthaven maar gedurende een bepaalde tijd gratis op het wifi-netwerk kan, dan is er een klein trucje om toch gratis langer te kunnen surfen. Zet gewoon het klokje van je computer iets minder dan een uur terug voor het eerste uur is afgelopen.

4. Gratis meer handbagage

Vraag in een winkel in de luchthaven naar een grote winkeltas. Stop er al de spullen in die je niet meer bij je handbagage krijgt. Als je met de tas aan boord gaat, lijkt het alsof je deze spullen net hebt gekocht. De maatschappijen kunnen je dan niets laten betalen voor deze extra handbagage.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!