solo reizen

4 tips voor singles die solo willen reizen maar nog niet durven

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van iemand die solo op vakantie ging. Heel avontuurlijk, rugzak om en de halve wereld over. Stiekem was je een beetje jaloers, want zo dapper..dat werd jij nooit! Dacht je. Met deze tips raak je gewend aan reizen en voor je het weet ga ook jij solo op reis!

Angsten

Het idee alleen al maakt je misschien een beetje angstig, want wat als je de weg kwijt raakt, daar niet durft te rijden of de juiste bus niet kunt vinden? De taal niet spreekt, niet weet wat er op de menukaart staat…  Je krijgt al klotsende oksels als je eraan denkt! Toch hoef je echt geen diehard reisexpert te zijn om het uiteindelijk gewoon te gaan doen.

Wanneer is solo reizen iets voor jou?

Als je….

  • Er aan denkt om over een poosje toch echt een keer een solo reis te willen maken
  • Behoefte hebt aan een ander avontuur in je leven
  • Op reis wilt maar de juiste reisgenoot niet kunt vinden
  • Wil leren hoe het is om onafhankelijk te zijn
  • Nieuwsgierig bent naar het idee

Als je antwoord op een of meer van deze vragen JA is dan is het misschien toch tijd te overwegen om op je eerste solo reis avontuur te gaan.

Hoe stap je over van het idee dat je samen moet reizen naar alleen?

 

Stap 1. Reizen met familie of vrienden

Als je nog nooit een verre of avontuurlijke reis hebt gemaakt is een reis met familie of vrienden een mooie introductie. Je bouwt wat kennis op wat er zoal kan gebeuren tijdens zo’n reis, waar je tegenaan kan lopen en je bent in goed gezelschap.

Stap 2. Boek een groepsreis met een vriend of vriendin

Een groepsreis met allemaal vreemden is voor heel veel mensen een brug te ver. Toch een mooie reis maken in een leuk gezelschap maar niet helemaal onbekend? Haal een vrijgezelle vriend of vriendin over om met dezelfde reis mee te gaan. Je weet dan zeker dat je je niet verloren hoeft te voelen en je profiteert van alle voordelen die zo’n prachtige rondreis te bieden heeft.

Stap 3. Boek een groepsreis alleen

Je hebt inmiddels al wat reiservaring opgedaan en ook zonder die vriend of vriendin weet je nu dat je je uitstekend zult vermaken in een groep. Boek een groepsreis naar een bestemming waar je zeker nooit in je eentje naar toe zou durven gaan. Op die manier verleg je je grenzen maar dan in een voor jou veilige omgeving. Er is altijd een ervaren reisleider, dus wat kan er mis gaan?

Stap 4. Ga solo op reis!

Je bent toe aan je eerste echte solo reis. Je bent al op wat verschillende plekken geweest en hebt gezien hoe het er in het buitenland aan toegaat. Je voelt je inmiddels comfortabel bij de gedachte dat je alleen op reis gaat. Eenzaam? Nee hoor want je wordt binnen no-time opgenomen door andere solo reizigers als je in hostels of B&B’s verblijft . Ook tijdens het reizen in vliegtuig, boot of trein maak je heel makkelijk contact met de locals. Je zult zien dat je vrienden maakt voor het leven!

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!