toe aan vakantie

5 alarmerende signalen dat jij toe bent aan vakantie

Of je nu een hekel hebt aan de kou of op werk een drukke periode tegemoet gaat, iets aan de winter laat ons altijd dromen over warmere, fijne dagen. Het is geen geheim dat een vakantie vaak een ideaal recept is om op te frissen, te hernieuwen en te vernieuwen. Het maakt niet uit of je dichtbij of ver van huis reist, ga aan de slag met het uitzoeken van een nieuwe vakantie als deze vijf waarschuwingssignalen op jou van toepassing zijn. Je geest en lichaam zullen je dankbaar zijn.

  1. Je voelt je rot

Voor velen kan de eenvoudige planning van een reis zorgen voor grote opwinding en het stellen van doelen kan gemakkelijk een grimmige week doorbreken. Een studie van de American Psychological Association wees uit dat vakanties waardevol zijn voor het verminderen van stress als ze mensen uit hun standaardomgevingen en routines verwijderen.

  1. Je bent je routine beu

Als je het gevoel hebt dat je dagen vervagen, is reizen naar een ander plekje des te belangrijker. Van het stimuleren van creativiteit tot het genereren van nieuwe ideeën, onderzoek van de Amerikaanse National Library of Medicine noemt multiculturele ervaringen als genezend voor het hele lichaam.

  1. Je kunt niet slapen

Rusteloze nachten zonder reden zijn een veelvoorkomend teken van angst en spanning. De tijd om je innerlijke klok te resetten tikt. Je zult je productiever, ontspannen en klaar voelen om na je reis alles wat op je pad komt goed aan te pakken.

  1. Je kunt je niet herinneren wanneer je voor het laatst een echte pauze hebt genomen

Als je een duizelingwekkend aantal verdiende vakantiedagen geboekt hebt en je paspoort stoffig wordt, is het zeker tijd om op te staan voor het welzijn van je gezondheid. Een Nederlands onderzoek bewees dat op vakantie gaan een echte stemmingsbooster is. De Framingham Heart Study illustreerde bovendien dat vrouwen die minstens twee vakanties per jaar nemen acht keer minder kans hebben om hartziekten te krijgen.

  1. Je dagdroomt steeds opnieuw over jouw droombestemming

Of je je feeds op sociale media nu hebt gevuld met foto’s van eilanden, bergen of stranden, de enige persoon die je er echt naartoe kan brengen, ben je zelf!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!