toe aan vakantie

5 alarmerende signalen dat jij toe bent aan vakantie

Of je nu een hekel hebt aan de kou of op werk een drukke periode tegemoet gaat, iets aan de winter laat ons altijd dromen over warmere, fijne dagen. Het is geen geheim dat een vakantie vaak een ideaal recept is om op te frissen, te hernieuwen en te vernieuwen. Het maakt niet uit of je dichtbij of ver van huis reist, ga aan de slag met het uitzoeken van een nieuwe vakantie als deze vijf waarschuwingssignalen op jou van toepassing zijn. Je geest en lichaam zullen je dankbaar zijn.

  1. Je voelt je rot

Voor velen kan de eenvoudige planning van een reis zorgen voor grote opwinding en het stellen van doelen kan gemakkelijk een grimmige week doorbreken. Een studie van de American Psychological Association wees uit dat vakanties waardevol zijn voor het verminderen van stress als ze mensen uit hun standaardomgevingen en routines verwijderen.

  1. Je bent je routine beu

Als je het gevoel hebt dat je dagen vervagen, is reizen naar een ander plekje des te belangrijker. Van het stimuleren van creativiteit tot het genereren van nieuwe ideeën, onderzoek van de Amerikaanse National Library of Medicine noemt multiculturele ervaringen als genezend voor het hele lichaam.

  1. Je kunt niet slapen

Rusteloze nachten zonder reden zijn een veelvoorkomend teken van angst en spanning. De tijd om je innerlijke klok te resetten tikt. Je zult je productiever, ontspannen en klaar voelen om na je reis alles wat op je pad komt goed aan te pakken.

  1. Je kunt je niet herinneren wanneer je voor het laatst een echte pauze hebt genomen

Als je een duizelingwekkend aantal verdiende vakantiedagen geboekt hebt en je paspoort stoffig wordt, is het zeker tijd om op te staan voor het welzijn van je gezondheid. Een Nederlands onderzoek bewees dat op vakantie gaan een echte stemmingsbooster is. De Framingham Heart Study illustreerde bovendien dat vrouwen die minstens twee vakanties per jaar nemen acht keer minder kans hebben om hartziekten te krijgen.

  1. Je dagdroomt steeds opnieuw over jouw droombestemming

Of je je feeds op sociale media nu hebt gevuld met foto’s van eilanden, bergen of stranden, de enige persoon die je er echt naartoe kan brengen, ben je zelf!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!