bijzondere wintersport

5 aparte wintersportbestemmingen

Heb je Oostenrijk en Frankrijk wel gezien en ben je op zoek naar een andere, aparte wintersportbestemming? Dan is het de hoogste tijd om een van deze vijf niet alle daagse wintersportplaatsen te bezoeken.

Noorwegen

Je denkt misschien; hoort Noorwegen in dit rijtje thuis? Wij vinden van wel! Noorwegen is namelijk echt een bijzonder wintersportland. Hier kun je bijvoorbeeld een zeiltocht langs de fjorden combineren met wintersport. Skiën met uitzicht op zee, een bijzondere natuur en een erg vriendelijke en relaxte bevolking. Aanraders in Noorwegen zijn bijvoorbeeld Stranda en Sognefjord. En vergeet niet een worstje mee te nemen in je rugzak; onderaan de pistes staan regelmatig BBQ’s waar het vaak erg gezellig is.

Chili

Echte wintersportfanaten gaan in de zomer gewoon door en reizen af naar Zuid-Amerika. In Chili ligt het relatieve jonge skistation Valle Nevado, ten westen van de hoofdstad Santiago. In de jaren ’80 werden de eerste plannen gemaakt voor het resort dat geïnspireerd is op het Franse Les Arcs. Vandaag de dag telt het skigebied meer dan 100 km aan pistes en doet daarmee niet onder voor een groot skigebied in de Alpen. Bovendien is het er vaak zonnig en kun je er op flinke hoogte (3670 meter) skiën.

Sicilië

Skiën op de hoogste actieve vulkaan van Europa? Dat kan op de Etna op het Italiaanse eiland Sicilië. Het skigebied bestaat uit 3 sleepliften en een stoeltjeslift. Deze liften brengen je naar de 4 rode en 2 blauwe pistes. Niet heel groot dus, maar wel heel bijzonder. Ook off-pisteliefhebbers en toerskiërs komen graag op de Etna. En of er sneeuw ligt? Ja hoor, er is deze week nog 30 cm vers gevallen!

Japan

Japan! Met ruim 600 ski-resorts behoort Japan tot een van de grotere wintersportlanden. En met gemiddeld meer dan 20 meter sneeuw per seizoen, hoef je je over de toestand van de pistes geen zorgen te maken. De verse poeder in Japan lokt bovendien veel freeriders en off-pisteliefhebbers. Niseko is een van de populairste bestemmingen van het land. Met 61 afdalingen is het tevens een ‘grote jongen’ tussen de veelal kleinere gebieden. In Japan is een bijzondere wintersport gegarandeerd!

Afrika

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar in Afrika kun je ook skiën. Je moet dan nog wel even geduld hebben, want het skiseizoen begint daar pas in juni. Waar je dan naartoe kunt? Naar het kleine koninkrijkje Lesotho, dat omgeven wordt door Zuid-Afrika. Het bergachtige land ligt volledig boven de 1000 meter en skiën doe je in het Afriski Mountain Resort. Voor de grote van het gebied hoef je er niet heen (er zijn 4 liften, 1 sleeplift en 3 oefenliften) voor de bijzondere ervaring op de 1 km lange piste echter wel.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!