surfen bestemmingen vakantie

5 bestemmingen om te genieten van de golven

Vakanties aan zee zijn natuurlijk sowieso al fantastisch voor veel mensen. Genieten van het strand, het heerlijke weer en natuurlijk de zee zelf is voor de meeste vakantiegangers al genoeg. Wanneer je een fanatieke watersporter bent, heb je echter nog meer eisen. Als je bijvoorbeeld wil surfen of met wakeboards over het water wil scheuren, is het wel zo fijn als er hoge golven zijn. Hieronder worden de vijf beste bestemmingen met golven voor je op een rijtje gezet.

Biarritz, Frankrijk
Het surfparadijs van Frankrijk en ook uitstekend geschikt voor andere watersporten. Je zult hier dan ook talloze wakeboards tegenkomen. Er is altijd een leuke, relaxte sfeer en de Biarritz staat daarnaast bekend vanwege de hoge golven die je hier altijd vindt.

Scheveningen, Nederland
Soms hoef je echt niet ver voor de perfecte golven voor diverse watersporten. Scheveningen is namelijk ook een hotspot. Deze locatie is zelfs zo geliefd dat dat er een compleet surfdorp is ontstaan ten zuiden van Scheveningen. Nadeel van deze locatie is dat je niet altijd verzekerd bent van het ideale weer.

Mexico
Langs de kust van Mexico vind je talloze verschillende stranden met de ideale omstandigheden om te surfen of te wakeboarden. Het fijne van al deze stranden is dat ze verschillen qua niveau. Zowel beginnende als ervaren watersporters kunnen zich hier dan ook eindeloos vermaken. Je vindt hier de aller langste golven van de hele wereld en ze zijn uiteraard ook hoog genoeg. Doordat er zoveel keuze is, kun je een strand uitzoeken dat helemaal aan jouw wensen vast. Met een beetje geluk spot je zelfs dolfijnen!

Tarifa, Spanje
Tarifa ligt helemaal in het zuiden van Spanje en behoort niet voor niets tot de meest populaire watersportlocaties van Europa. Er komen hier twee winden samen, waardoor het bij uitstek geschikt is voor wakeboards. De golven zijn dan ook vrijwel altijd erg hoog.

Ericeira, Portugal
Dit ooit zo rustige vissersdorpje is inmiddels uitgegroeid tot een populaire surfspot. Ook andere watersporters komen hier graag vanwege de hoge en brekende golven. Zowel beginners als gevorderden vermaken zich hier.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!