surfen bestemmingen vakantie

5 bestemmingen om te genieten van de golven

Vakanties aan zee zijn natuurlijk sowieso al fantastisch voor veel mensen. Genieten van het strand, het heerlijke weer en natuurlijk de zee zelf is voor de meeste vakantiegangers al genoeg. Wanneer je een fanatieke watersporter bent, heb je echter nog meer eisen. Als je bijvoorbeeld wil surfen of met wakeboards over het water wil scheuren, is het wel zo fijn als er hoge golven zijn. Hieronder worden de vijf beste bestemmingen met golven voor je op een rijtje gezet.

Biarritz, Frankrijk
Het surfparadijs van Frankrijk en ook uitstekend geschikt voor andere watersporten. Je zult hier dan ook talloze wakeboards tegenkomen. Er is altijd een leuke, relaxte sfeer en de Biarritz staat daarnaast bekend vanwege de hoge golven die je hier altijd vindt.

Scheveningen, Nederland
Soms hoef je echt niet ver voor de perfecte golven voor diverse watersporten. Scheveningen is namelijk ook een hotspot. Deze locatie is zelfs zo geliefd dat dat er een compleet surfdorp is ontstaan ten zuiden van Scheveningen. Nadeel van deze locatie is dat je niet altijd verzekerd bent van het ideale weer.

Mexico
Langs de kust van Mexico vind je talloze verschillende stranden met de ideale omstandigheden om te surfen of te wakeboarden. Het fijne van al deze stranden is dat ze verschillen qua niveau. Zowel beginnende als ervaren watersporters kunnen zich hier dan ook eindeloos vermaken. Je vindt hier de aller langste golven van de hele wereld en ze zijn uiteraard ook hoog genoeg. Doordat er zoveel keuze is, kun je een strand uitzoeken dat helemaal aan jouw wensen vast. Met een beetje geluk spot je zelfs dolfijnen!

Tarifa, Spanje
Tarifa ligt helemaal in het zuiden van Spanje en behoort niet voor niets tot de meest populaire watersportlocaties van Europa. Er komen hier twee winden samen, waardoor het bij uitstek geschikt is voor wakeboards. De golven zijn dan ook vrijwel altijd erg hoog.

Ericeira, Portugal
Dit ooit zo rustige vissersdorpje is inmiddels uitgegroeid tot een populaire surfspot. Ook andere watersporters komen hier graag vanwege de hoge en brekende golven. Zowel beginners als gevorderden vermaken zich hier.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!