top 5 warmwaterbronnnen

5 bijzondere warmwaterbronnen

In de zomer moet je er niet aan denken maar in de winter zijn warmwaterbronnen een waar genot. Verlang jij er ook naar om je onder te dompelen en de kou even te vergeten? Mooie gedachte om tijdens de kerst bij weg te dromen. Dit zijn de top 5 warmwaterbronnen ter wereld.

1. Széchenyi thermische baden, Boedapest, Hongarije

De hoofdstad van Hongarije heeft de grootste thermische baden van Europa. De twee heetwaterbronnen van Széchenyi hebben een constante temperatuur van 75 graden. De accommodatie, gelegen in het Városliget Park, biedt drie grote buiten- en een aantal binnenbaden. Je kunt er uren in doorbrengen. Mede vanwege het gevarieerde aanbod, denk aan bijvoorbeeld bubbelbaden en stromingen. Széchenyi vindt haar oorsprong in 1881. In 1999 vond de transformatie plaats tot het huidige complex.

2. Tabacon Hot Springs, Costa Rica

Middenin het prachtige regenwoud van Costa Rica vind je de Tabacon Hot Springs. Het water is direct afkomstig uit de Arenal vulkaan, een van de nog zes actieve vulkanen in het Midden-Amerikaanse land. Dankzij al deze geothermische activiteit heeft het land verschillende hete bronnen. Maar rond de Arenal vulkaan vind je de meeste. Er zit weinig zwavel in het water, waardoor je minder erg stinkt na een bad.

3. Blue lagoon, IJsland

Blue Lagoon is een van de mooiste gebieden van IJsland en ligt nabij het plaatsje Grindavik. Het natuurlijke bad bevat zes miljoen liter geothermisch zeewater. De watertemperatuur ligt tussen de 37 en 39 graden. De baden hebben een zoutgehalte van 2,5%, eenderde van het zoutgehalte van de oceaan. Blue Lagoon is een populaire toeristische attractie.

4. Ma’in, Jordanië

Deze warmwaterbron van Jordanië ligt ruim 120 meter onder zeeniveau. De helende krachten van de bron zijn al eeuwenlang bekend. De verhalen doen de ronde dat koning Herodes hier genoot van zowel de warme als de koude bronnen. De bron lag duizend jaar verborgen onder de Saba’s waterval, maar in 2010 werd ze weer gevonden.

5. Jigokudani Yaen-Koen, Japan

Het Jigokudani Yaen-Koen maakt onderdeel uit van het Joshinetsu Kogen National Park en ligt in het plaatsje Yamanouchi. Deze bron wordt niet gebruikt door mensen, maar door apen. Vooral in de koude wintermaanden maken de Japanse makaken gretig gebruik van het warme water. Jigokudani wordt ook wel ‘helse vallei’ genoemd, vanwege de stoom en het kokende water dat uit de bevroren grond omhoog komt.

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!