tips singles zomervakantie

5 down to earth vakantie tips voor singles

Wordt het een cruise, toch die avontuurlijke rondreis of zonnige relaxvakantie? Heel wat singles zoeken zich suf naar de leukste singlevakantie of groepsreis. Gelukkig zijn er tal van tips en tricks die je kunnen helpen bij het vinden van de ideale vakantie. Met jezelf of met andere nieuwe vrijgezellen? Zo doe je het!

1) Wees eerlijk tegen jezelf

We gaan je niet vertellen bij wie of wat je nou die ideale vakantie moet gaan boeken. We kennen jou namelijk niet. De belangrijkste tip bij het zoeken naar een leuke (zomer)vakantie is misschien wel dat je eerlijk tegen jezelf moet zijn. Wil je het liefst heel stoer tegen je collega’s of vrienden roepen dat je door Azië gaat backpacken maar zie je er als een berg tegenop om in je eentje op reis te gaan? Doe het dan niet.

2) Kijk naar je passies

Voor verreweg de meeste mensen is het doel van op vakantie gaan dat ze zich ontspannen. Of  je dit nu doet door te gaan hiken, duiken of raften, of dat je pas echt tot rust komt wanneer je in dat zonnige luxe vakantieoord zit waar je om het uur even uit die luie strandstoel komt om een duik in die azuurblauwe zee te nemen en ’s avonds lekker gaat stappen, het is om het even. Kijk gewoon waar jij écht blij van wordt en kies je vakantiebestemming daar op uit.

3) Met singles of solo op vakantie

Niet iedereen is geschikt om samen met een groep praktisch vreemden op vakantie te gaan. Hier komt enige zelfreflectie om de hoek kijken. Vraag je eens af hoe jij in het leven staat. Heb je veel vrienden, sociale contacten, ben je open, nieuwsgierig aangelegd, op anderen gericht of meer in jezelf gekeerd? Hou je er juist wel of niet van om nieuwe mensen te leren kennen? Hoe groot is jouw aanpassingsvermogen in een groep? Singles die een groepsreis of singlereis boeken zijn doorgaans open, nieuwsgierig, geïnteresseerd, sociaal en vinden het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ze zijn niet direct op zoek naar een nieuwe partner maar staan er bewust of onbewust wel voor open. Herken je jezelf hierin? Dan zou een singlereis ook heus iets voor jou kunnen zijn.

4) Budget doseren

Nu het vakantiegeld binnen is ben je misschien als een dolle aan het kijken welke reis je kunt gaan boeken. Op vakantie gaan is natuurlijk hartstikke lekker en voor sommige mensen echt onmisbaar in het leven. Maar…. Het is niet zaligmakend. Misschien wil je ook wel graag op wintersport in het najaar of nog een weekendje weg. Daarbij komt ook nog dat je als single niemand hebt om op terug te vallen als er een keertje wat tegenzit op financieel vlak. Doseer je vakantiebudget en hou wat achter de hand voor noodgevallen of voor het geval je ineens hopeloos verliefd wordt en met hem/haar een romantisch weekendje wil boeken ;-).

5) Seks on the beach..

Of je nu alleen of met een groep op vakantie gaat; als single weet je maar nooit wie je waar tegen het lijf loopt.. en je zit er vast niet op te wachten om met een soa als souvenir thuis te komen. Condooms zijn niet in alle landen zo eenvoudig te verkrijgen en ook niet altijd van dezelfde kwaliteit als we hier in Nederland gewend zijn. Wees verstandig en sla een voorraadje in voordat je op reis gaat. Bewaar ze niet in je toilettas (scherpe voorwerpen kunnen ze beschadigen) en stop ze ook niet in je koffer wanneer je met het vliegtuig gaat (grote temperatuurverschillen vrachtruim vliegtuig tast condooms aan) maar gewoon in je handbagage.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!