bierbrouwerij

5 Europese brouwerijen die je als bierfanaat moet gezien hebben

Bier brouwen is een van Europa’s vele historische kroonjuwelen. De brouwerijen waar enkele van ’s werelds beste bieren gemaakt worden, zijn een interessante en geliefde bezienswaardigheid, zelfs voor mensen die niet van bier houden. Hierna volgt een overzicht van vijf brouwerijen die zeker een bezoekje waard zijn.

Heineken Experience – Amsterdam, Nederland

Heineken Experience is een museum gewijd aan – hoe kan het ook anders – Heineken. De oude fabriek werd omgetoverd in een museum, in het stadscentrum van Amsterdam. Bezoekers kunnen er leren over het brouwproces, het verhaal van het biermerk en genieten van een Heineken op het dakterras. Vooral het verhaal bij het bier is interessant, omdat het vertelt hoe Heineken evolueerde van een kleine brouwerij naar een wereldspeler. Vandaag de dag is het bijna onmogelijk om ergens ter wereld een café met een breed bierassortiment te vinden, waar je geen Heineken kunt krijgen. De toer door het museum werkt aan de hand van een app, dus vergeet zeker niet je smartphone mee te nemen. Het is handig om online tour door het musem te boeken. Hiermee kan je de lange rij skippen.

Bierbrouwerij

Stella Artois – Leuven, België

Als je een bierliefhebber bent en een trip naar België hebt gepland, breng dan zeker eens een bezoek aan de brouwer van Stella Artois in Leuven. Je hebt een keuze uit verschillende rondleidingen, afhankelijk van hoe nieuwsgierig je bent: The Classic Tour, The Draught Tour en The Beer Tour. Als je een echte bierfreak bent, dan is The Draught Tour de beste keuze voor jou. Je leert niet alleen over het gistingsproces, maar je mag ook uitvoerig proeven en je krijgt een snelcursus bier tappen.  Benieuwd wat Belgie nog meer voor een brouwerijen heeft? Alles hierover lees je op de lijst van CNN met brouwerijen die je volgens hen moet bezoeken.

 

Erdinger Brouwerij – Erding, Duitsland

Deze brouwerij bevindt zich Erding, in het zuiden van Duitsland en dicht bij de toeristische (bier) hot-spot München. Sinds 2000 kunnen bezoekers in het familiebedrijf – ‘s werelds grootste brouwerij van tarwebier – een rondleiding krijgen doorheen het verleden en heden van het Erdinger Weissbier. Je krijgt er een unieke blik op het brouwproces, het bottelen en kunt daarna proeven van het bier, samen met typische snacks zoals worst en pretzels.

Carlsberg – Kopenhagen, Denemarken

Als je een bierfanaat bent en je bent in Kopenhagen, dan ben je het aan jezelf verplicht om de brouwerij van Carlsberg te bezoeken. De brouwerij dateert van 1847 en sindsdien een populaire toeristische attractie geworden, waar je de geschiedenis achter het bekende biermerk leert kennen. De rondleiding begint in het oude graanpakhuis, waar onder andere ook de familie Jacobsen – stichters van Carlsberg – wordt voorgesteld. Daarna kom je meer te weten over het productieproces en de grote investeringen die Carlsberg doorheen de jaren deed in wetenschap en ontwikkeling. Afsluiten doe je uiteraard met… proeven!

Harvey’s Brewery – East-Sussex, Engeland

Geloof of het niet, maar de wachttijd voor een bezoek aan deze brouwerij kan oplopen tot 2 jaar! Harvey’s Brewery heeft dan ook een rijke geschiedenis. Ze werd opgericht in 1790 en probeert zoveel mogelijk van de originele, rustieke charme te bewaren. Daarnaast wordt elke bezoeker er werkelijk in de watten gelegd, want een rondleiding kan wel tot drie uur duren. De bezoeken vinden plaats na de normale werkuren en het team van Harvey’s vindt dat de rondleidingen een integraal en waardevol deel uitmaken van hun job. Ze zeggen zelf: “Je wandelt hier niet gewoon rond met een gids. We maken kennis met onze bezoekers en zij met ons en ons verleden. We houden ervan om onze gasten op deze manier te onderhouden.”

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!