wintersportvakantie singles

5 goede redenen om met singles op wintersportvakantie te gaan

Is wintersport voor jou het summum maar twijfel je nog omdat je als single het echt niet zit zitten om als vijfde wiel aan de wagen te fungeren in de vriendenclub? Ga dan eens met andere leuke singles. We geven je 5 goede redenen.

Je hebt vast al tig redenen verzonnen waarom je voor niet met een groep singles op wintersport moet gaan. “je kent helemaal niemand, je kan nog niet zo goed skiën, je bent bang dat er geen leuke mensen in jouw groep zitten, het kost toch best veel geld, geen garantie dat het echt leuk wordt..” De lijst is lang. Er is maar een manier om te ondervinden dat al je bezwaren verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zet je over je vooroordelen heen en ga! Hier 5 goede redenen.

1. Wintersport geschikt voor singles

In de praktijk blijkt namelijk dat wintersportvakanties juist uitermate geschikt zijn voor singles met al deze vooroordelen. De kans dat er niemand in jouw groep zit waarmee het klikt is uitermate klein want het zijn tenslotte allemaal ski liefhebbers die zich verheugen op een weekje plezier in de sneeuw. Actief, ondernemend, met een open mind en sociaal. Groot voordeel is dat je de hele dag lekker bezig bent dus je zit niet hele dag op elkaars lip. Eventjes tijd en ruimte voor jezelf nodig? Het skigebied is groot genoeg!

2. Wintersport is nieuwe vrienden maken

Het leuke aan een wintersportvakantie is dat je lekker de hele dag buiten bent en tal van leuke avonturen beleeft. Ook al ben je wat verlegen, aan het einde van de dag, wanneer je gezellig met de groep bij elkaar aan tafel schuift, komen al deze grappige verhalen naar boven. De sfeer is heel ontspannen en je hoeft alleen maar te luisteren en vooral te lachen! Samen eten, beleven, een lekker drankje voordat iedereen moe maar voldaan naar bed gaat, je zult zien dat je binnen de kortste keren nieuwe vrienden hebt gemaakt.

3. Wintersport hoeft niet duur te zijn

In tegenstelling wat je misschien denkt, een wintersportvakantie hoeft echt niet de wereld te kosten. Je kunt besparen op door goed op te letten bij het boeken van de reis want de kosten hangen ook grotendeels af van de bestemming. Het ene skigebied is het andere niet en ze hebben allemaal verschillende prijskaartjes. Wat moet je als beginner met 20 zwarte pistes? Zonde van je geld voor de skipas. Ook op kleding kun je besparen. Ga naar een outlet of leen het van een vriend(in). Het skimateriaal hoef je niet te kopen maar kun je ook huren. Met een beetje creativiteit kan je voor een voordelig prijsje gaan genieten!

4. Een geslaagde wintersport is een keuze

Een geslaagde winterportvakantie met singles valt of staat met het kijken naar je eigen wensen en behoeften. Hou je niet van massaal? Kies dan bewust voor een reisaanbieder die met kleine groepen reist. Ben je het type ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’, ook dan kies je juist een reis met een grote groep. Het gaat erom dat je een hele fijne week tegemoet gaat en je reisgezelschap maakt daar een belangrijk deel van uit. Ook het skigebied dat je gaat bezoeken speelt hierin een rol. Vind je het leuk om in een klein of juist heel groot gebied te gaan skiën? Allemaal dingen waar je vooraf voor jezelf even over na moet denken. Eenmaal besloten, dan is de weg naar en top vakantie zo bewandeld!

5. Kort maar krachtig

Ben je nog niet overtuigd dat een winterportvakantie met singles echt super leuk is? Maar wil je toch je grenzen verleggen? Kijk dan eens voor een lang weekend skiën. Er zijn ook reisorganisaties die kortere ski breaks aanbieden. Zo’n korte trip heeft meerdere voordelen. Het scheelt in je budget en het is de perfecte manier om kennis te maken met groepsreizen voor singles zonder dat je al te lang van huis bent. Je proeft toch van het speciale sfeertje en ervaart meteen of het voor herhaling vatbaar is.

Veel plezier met het uitzoeken van jouw ideale wintersportvakantie! De lekkerste ontdek je hier… 

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!