nederlanders italie

5 heerlijke onontdekte hotspots in Milaan

Iedereen kent Milaan van de immense Duomo, het San Siro stadion en natuurlijk als stad van La Moda. Maar Milaan heeft je meer te bieden. Als je van de gebaande paden af wil stappen of deze stad wat vaker aandoet is het leuk om nieuwe hotspots te bezoeken. Wij hebben er 5 voor je verzameld!

5 zalige hotspots in Milaan

1.       Pizza is niet alleen erg lekker maar ook een voordelig maaltje voor de lunch of diner. Persoonlijk houden wij van een rijkelijk belegde pizza met een ultra dunne knapperige bodem zodat je een punt als een pannenkoekje kunt dubbelvouwen en uit het vuistje kunt opeten. Een van de lekkerste pizza’s kun je krijgen bij “Pizza OK”. Deze pizzeria ontdek je op de hoek van Piazza Sempione. Je komt hier door ofwel door het grote park te wandelen of door de tram te pakken, lijn 1 of 19.

2.       Basilieken vind je ook in Milaan in overvloed. De Basilica van Sant’Ambrogio is een van de oudste en belangrijkste kerken van Milaan. Het is genoemd naar de patroonheilige van de stad, Sint Ambrosius. Behalve de schoonheid van het interieur zoals het gouden altaar zie je ook Ambrosius met eigen ogen. Deze ligt namelijk in een glazen kist samen met twee andere heiligen. Ook al ben je niet religieus, deze basiliek is een bezoekje waard. Je komt er met de metro, groene lijn, uitstappen bij halte S. Amgrogio.

3.       Mode, mode en nog eens mode, in Milaan kan je er niet omheen. Het straatbeeld laat veelal prachtig geklede mensen zien, trendy, chic en stijlvol. Als je wel een paar mooie items wilt scoren voor een klein prijsje en geen zin hebt in een grote outlet ga je naar de zaterdagmarkt op de Via G.B. Fauche, rechts achteraan de Corso Sempione.  Je hebt hier behalve levensmiddelen ook kraampjes met kleding van Max Mara en kramen vol schoenen van dure merken zoals Prada, Chloe, Miu Miu, Versace en Dolce Gabanna. Ze zijn dan nog niet spotgoedkoop want deze merken hanteren exorbitante prijzen, maar je kunt ze hier wel bemachtigen voor de helft van de prijs. Je komt er met lijn 1 van de tram of bus 43.

4.       Erg leuk om ’s avonds een keer rond te struinen is de Chinese wijk in Milaan. Je waant je opeens niet meer in Italië maar inderdaad eerder in China! Leuke kleine winkeltjes, ideaal om wat voordelige souvenirs te scoren of betaalbare kleding. Natuurlijk kan je er ook lekker eten. De Chinese wijk bevindt zich op en rondom de Via Sarpi. Je komt er eenvoudig met tram 12 en 14 te pakken.

5.       Zeg je Milaan, dan zeg je aperitivo! In ieder bar of café staat er vanaf een uur of zes een rijkelijk gevuld buffet voor je klaar. Hapjes, salades, salami, kaas, broodjes, mini pizza’s, olijven, fritatta enzovoorts. Afhankelijk van de locatie en het soort bar worden er verschillende lekkernijen klaargezet. Je betaalt tussen zes en negen uur ’s avonds rond de 8 euro voor een biertje, wijntje of zoals de Italianen doen een spritz en je kunt onbeperkt jouw bordje vullen. Mooie mannen én vrouwen kijken is bij de prijs inbegrepen! In de wijk Brera liggen de prijzen wat hoger dan in de Navigli. Hier kun je al heerlijk smikkelen met een drankje vanaf 6 euro. Je komt er met de metro, groene lijn halte Porto Genova of met tram lijn 3. In beide gevallen nog een klein stukje wandelen.

Praktische wegwijs door Milaan

1.       Koop een meerdaags openbaar vervoerskaartje (2 dagen is 8,50) en je kan zowel met bus, tram en metro reizen. Vanaf het moment van afstempelen 48 uur geldig. Je koopt deze kaartjes in de kiosken onder de metrostations of bij automaten.

2.       Koop bij aankomst in Milaan op het station bij een van de kraampjes een goede kaart waarop alle openbaar vervoerslijnen staan aangegeven. De plattengrondjes die je in een hotel gratis krijgt beperken zich vaak tot het echte centrum en geven alleen de metrolijnen aan.

3.       Kijk even goed tot hoe laat bussen, metro en trams rijden. Doorgaans is dit in het weekend tot een uurtje of 00.30 – 01.00 maar het is niet altijd even duidelijk. Daarna ben je aangewezen op taxi’s of de benenwagen om terug te komen naar je hotel. In Milaan staan taxi’s op verschillende punten in de stad, je kunt er niet zomaar eentje aanhouden.  Kan je zo’n standplaats niet vinden? Ga dan naar het eerste de beste hotel dat je tegenkomt en laat ze er daar eentje voor je bellen.

Bron: Single2Travel

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!