5 hotspots die je moét zien wanneer je naar Rome reist

Of je nu voor het eerst naar Rome afreist of er al tig keer geweest bent; deze prachtige stad blijft fascinerend, mooi en veelzijdig. Rome leent zich uitstekend voor een heerlijke stedentrip in het najaar wanneer de temperaturen nog lekker zacht zijn. Daarom sommen wij de 5 hoogtepunten van de Italiaanse hoofdstad even voor je op!

Reizen door Rome

Voor de eerste keer naar Rome? Dan heb je een druk programma voor de boeg. Althans… wanneer je alle hotspots van deze magnifieke stad met eigen ogen wilt bewonderen. Blaren lopen? Niet nodig! Gelukkig lopen er ook 2 metrolijnen door Rome. Linea A en B brengen je snel naar alle bezienswaardigheden. Een dagkaartje kost ongeveer 6 euro, voor drie dagen betaal je 16,50 dus daarvoor hoef je het niet te laten. Extra tip: met hetzelfde kaartje stap je ook op de bus of tram. Voordat je naar Rome afreist is het handig om een goede reisgids te downloaden voor op je telefoon of e-reader. Liever een papieren reisgids? Dan kunnen we je deze aanbevelen.

Wat moét je zien als je in Rome bent

Afhankelijk van de tijd dat je verblijft in Rome zal je keuzes moeten maken. In deze stad kan je gewoonweg weken ronddwalen en telkens iets nieuws ontdekken. Wanneer je maar een paar dagen tot je beschikking hebt is het dus een beetje schipperen. Er zijn, want ons betreft, een paar highlights die je écht moet zien. Daar gaan we:

1. Vaticaanstad

vaticaanstad vakantie

Hier kunnen we wel een hele pagina aan wijden, maar dat doen we natuurlijk niet. Voordat je naar Rome afreist is het handig om een goede reisgids te downloaden voor op je telefoon of e-reader. Vaticaanstad mag je dus niet overslaan. Dit is het religieuze centrum van de rooms-katholieke kerk en een aparte staat. Wees gerust, je kunt er gewoon zonder paspoort naar binnen. Wel worden de muren rond Vaticaanstad bewaakt door leden van de goed getrainde Zwitserse Garde. Het bekendste gebouw is de Sint Pieterskerk, gebouwd op de plaats waar de apostel Petrus zou zijn begraven. De huidige kerk werd gebouwd vanaf 1506. Om deze enorme basiliek binnen te komen moet je netjes gekleed zijn (geen blote armen of benen). Dat nemen ze echt heel serieus, dus laat je dag niet verpesten en trekt gepaste kleding aan voor je vertrekt. De Vaticaanse musea en tuinen zijn zeer de moeite waard. Voor de meesten vormt de Sixtijnse Kapel het hoogtepunt, maar er is veel meer te zien: ontelbare beelden, schilderijen en fresco’s. Toegang tot de Sint Pieterskerk gratis, lift naar de koepel € 5,00, Vaticaanse musea € 12,00.Op de website van het Vaticaan vind je alle info die je nodig hebt.

2. Colosseum

rome stedentrip

Zonder Colosseum zou Rome een hele andere stad zijn! Iedereen denkt aan dit gigantische Amfitheater als hij Rome voor de geest haalt. Het is onmisbaar bij het straatbeeld van deze wereldstad. Vier van de verdiepingen van het Colosseum zijn boven de grond. Bezoekers kregen een zitplaats volgens hun sociale status. De armste zaten op buitenste ring helemaal boven, terwijl de belangrijkste mensen vlakbij het grond level zaten. De spelen die werden gehouden in het Colosseum werden door de keizer georganiseerd voor het vermaakt van het publiek. Jezelf een hoop tijd besparen? Koop dan je tickets vooraf online.

3. Trevi Fontein

trevi fontein rome reis

Trevi Fontein. De Fontana di Trevi ofwel de Trevi fontein is de meest bekende en misschien wel de mooiste fontein van Rome. Dit indrukwekkende monument domineert het kleine Trevi plein in het Quirinale district. Het brengt het water helemaal uit de Salone Springs ( 20 km van Rome) en voorziet de fonteinen in het historische centrum van Rome met water. Bij de Trevi Fontein is het gebruik om over je schouder een muntje in het water te gooien. Wie dat doet zal ooit terugkeren naar Rome. Als je in Rome de liefde van je leven wilt ontmoeten, dan moet je er twee muntjes in gooien. En wie drie muntjes in de Trevi Fontein werpt zal trouwen met een Romein! En waar blijven al die munten? Wel, ze worden verzameld door de gemeente Rome en vervolgens aan een goed doel geschonken.

4. Spaanse Trappen

spaanse trappen rome

De Spaanse Trappen. Wie kent ze niet? De Spaanse trappen is één van de bekendere plekken waar Rome samenkomt. Zowel toeristen als de Romeinen vertoeven graag op en rondom deze trappen.De trappen werden ontworpen door Allessandro Specchi en Francesco de Sanctis in 1721. Als je de trappen op loopt kom je uit op Pinicio, één van de Romeinse heuvels. Ga je liever shoppen? Dan hopen we dat je jee creditcard hebt meegenomen… De beroemdste winkelstraat van Rome, de Via dei Condotti begint onder aan de Spaanse trappen. Grote juweliers en modehuizen zoals Hermes, Armani, Dolce e Gabbana, Trussardi, Bulgari en Trussardi en Federico Buccellati liggen hier zij aan zij.

5. Villa Borghese

Villa Borghese park rome

Ben je moe van al die overweldigende cultuur? Heb je tijdens je wandelingen door de stad ook het Pantheon meegepakt en het Forum Romanum? Dan is het de hoogste tijd om te relaxen tussen de Romeinen zelf. Koop wat salami, een panini, neem wat wijn of water mee en vertrek naar het grootste openbare park van Rome: Villa Borghese! Het beschikt over een meer, tempels, tuinen, fonteinen, standbeelden en diverse musea. Je kunt er ook een roeibootje uren en lekker dobberen. Het park is gelegen ten noorden van de Spaanse Trappen. De hoofdingangen bevinden zich op het Piazza del Popolo en aan de Porta Pinciana aan het eind van de Via Veneto. Het Borghese park is een aangenaam toevluchtsoord van de hectische straten in Rome.

Inpakken & op reis!

Zin in Rome gekregen maar wil je niet alleen op reis? Begrijpen we! Het is vele male leuker om al je indrukken te kunnen delen. Samen met andere singles Rome ontdekken kan hier! Wil je wel met een groep maar niet alleen met singles? Dan is deze stedentrip met een gemixte groep naar Rome op je lijf geschreven!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!