tips zakelijke reiziger

5 must haves voor mannen op reis

Ook al hou je ervan om als man zo minimalistisch mogelijk is te reizen, sommige items heb je gewoon nodig op vakantie of op zakenreis. We kwamen een bijzonder interessant en handig lijstje tegen op Verkeersbureau met onmisbare spulletje die voor de moderne man van nu onmisbaar zijn op reis!

1. Een lichte, kleine scheerset

Scheren vind is altijd een hels karwei en daarom stel ik het meestal ook uit tot mijn baard er echt niet meer uitziet. Sinds ik een open scheerset heb aangeschaft, is het scheren echter heel wat leuker geworden. Eenmaal je het scheren met een open scheermes onder de knie hebt, is het veel minder pijnlijk om een langere baard te scheren dan met een modern mesje. Het resultaat is ook gladder en met minder irritatie.

Omdat ik vaak enkel met handbagage reis neem ik een straight razor of modern scheermes mee aangezien een open scheermes niet het vliegtuig op mag. Meestal mogen de mesjes van een straight razor wel mee, maar soms halen ze die er toch uit. Wegwerpmesjes zijn de lichtste optie, maar die scheren voor mij echt niet goed en zijn natuurlijk ook niet heel ecologisch.

Een elektrisch scheerapparaat of een trimmer kan ook gewoon in de handbagage dus die gaat mee als ik niet glad geschoren hoef te zijn.

2. Praktische maar stijlvolle rugzak

Onze voorkeur gaat uit naar reizen altijd met een rugzak, als handbagage. We hebben dan ook veel research gedaan voor het kopen van onze huidige travel rugzak. Twee dingen die wij belangrijk vinden is dat de rugzak praktisch is bij in- en uitpakken van kleding en elektronische items EN dat ie er niet uitziet als een typische backpacker rugzak. Een beetje stijl mag wel als je vaak onderweg bent.

rugzak stijlvol man reizen

Meestal heb ik mijn Minaal rugzak mee, die een strakke stijl combineert met een heel praktisch ontwerp. Voor korte trips heb ik een canvas/leren rugzak van Delton bags die ik nog wat mooier vind, maar iets kleiner is en wat minder praktisch voor langere reizen.

3. Heren portemonnee

Een goede heren portemonnee houdt al je belangrijke kaarten en geld bij, zonder dat ie heel dik wordt. Een te dikke portemonnee zit slecht in je broekzak en is niet goed voor je rug en heupen omdat telkens je gaat zitten de portemonnee druk uitoefent op je onderrug en heupen.

Zelf ben ik heel erg fan van een simpele leren pasjeshouder. Zowel thuis als op reis betaal ik zoveel mogelijk met mijn bankpas en gebruik ik de munten die ik toch verzamel (die los in mijn broekzak gaan) voor kleine aankopen.

Sommige reizigers gebruiken liever een reisportemonnee waar je paspoort en soms zelfs je smarphone inpast. Ik hou zelf mijn paspoort liever apart aangezien ik hem zelden bij me heb. In de meeste landen kan je gewoon met een kopie van je paspoort of een ander identificatiemiddel (rijbewijs, national ID) rondlopen.

4. Horloge

De smartwatch heeft me nog niet kunnen overtuigen dus blijf ik bij mijn simpele, maar stijlvolle horloge. Dit soort horloges past bij de meeste outfits. Ga ik surfen dan neem ik mijn getijdehorloge mee. Heb je het niet zo op een horloge, of raak je liever “lost in time” op vakantie, dan laat je de horloge natuurlijk gewoon thuis.

stijlvol horloge vakantie mannen

 

5. Ultrabook of tablet

Ik reis vaak voor zaken, maar zelfs op persoonlijke reizen neem ik meestal mijn laptop of tablet mee om een filmpje te kijken of informatie op te zoeken. Omdat ik het zo licht mogelijk wil houden heb ik een 11 inch Macbook Air en een iPad Mini. De Lenovo Lavie is een heel goed Windows alternatief.

Bron: Verkeersbureau 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!