vakantie maakt gelukkiger

5 mythes over singlereizen uit de weggeruimd

Singlereizen zijn voor softies, sociaal arme types, oude vrijsters, geitenwollensokken-figuren en vooral sneu. Zo werd er lange tijd gedacht over het fenomeen singlereizen. En misschien nog wel eens. Maar het grappige is dat het vooral mensen zijn mét een partner die er zo over denken. Ze moesten eens weten…

Suf imago

Singlereizen hadden vroeger inderdaad een wat suf imago. Evenals dat 10 jaar geleden niemand durfde te zeggen dat hij of zij stond ingeschreven bij een datingsite, was stond het hippe singlereizen nog in de kinderschoenen. Maar dat tijdperk ligt gelukkig al jaren achter ons. Het aanbod singlereizen is er van jong tot ouder en van dichtbij tot lekker ver weg!

Toename singles

Jaarlijks komen er weer heel wat singles bij en ook zij willen lekker genieten van een welverdiende vakantie. Reisaanbieders hebben dit goed begrepen en spelen hier met hun aanbod prima op in. Nog een idee waarheen en met wie? Daar hebben wij de reiswijzer voor uitgevonden. Toch nog zo je twijfels?

We ruimen snel even de vijf grootste mythes van singlereizen voor je uit de weg!

  1. Singlereizen zijn om te daten

Niet dus. Het is maar goed dat de single zelf beter weet. Dit vooroordeel bestaat vooral nog onder de niet-singles. Vandaag de dag weten vrijgezellen heel goed dat de snelste manier om iemand aan de haak te slaan nog altijd een datingsite of relatiebureau is. Meegaan op singlereis doe je voor de mooie bestemming, het gelijkgestemde gezelschap, omdat je geen zin hebt om in je uppie te gaan, maar niet om te daten.

  1. Deelnemers aan singlereizen zijn sociaal onderontwikkeld

Het tegendeel is waar. Singles die het aandurven om met een groep vreemden op vakantie te gaan zijn juist mensen die open staan voor anderen. Ze zijn over het algemeen niet op hun mondje gevallen en maken makkelijk en snel contact. We kunnen beter zeggen dat ze meestal sociaal erg sterk ontwikkeld zijn. En in een prachtige, mooie en ontspannen omgeving is vrijwel iedereen makkelijker in de omgang. Zelfs singles.

  1. Singlevakanties zijn voor nerds en geitenwollen-sokken-types

Een grotere misvatting kan er haast niet bestaan. Deelnemers van een groepsreis speciaal voor singles zijn veelal hoogopgeleid, staan midden in het leven en zijn te classificeren als modern, sociaal en zelfbewust. Er zijn singlereizen voor twintigers, dertigers, veertigers, en voor vijftigers. Verder lijken deze single reizigers heel erg op ‘gewone mensen’, alleen hebben ze (even) geen partner om mee op vakantie te gaan, daarom gaan ze met elkaar.

  1. Bij singlereizen krijg je weinig rust

Een veelgehoorde opmerking is ‘als ik met mijn vriend(in) op vakantie ga dan wil ik best een paar excursies doen, maar ook wat dagen relaxen. Met een singlereis kan dit niet, dan ben je alle dagen bezig’. Onzin. Er bestaan genoeg reisorganisaties die begrijpen dat je ook tijdens een singlereis tijd voor jezelf wilt. Een paar dagen met een boek in de zon of aan zee kan dus prima tijdens een groepsvakantie. Voor de actievelingen blijven er genoeg reizen over waarbij je iedere dag in touw bent. Er is voor ieder wat wils.

  1. Singlereizen bieden geen privacy

Het idee dat je twee weken of langer geen moment voor jezelf hebt tijdens een singlevakantie is achterhaald. Niemand dwingt je om een hotelkamer te delen met een wildvreemde. Sterker nog, steeds vaker krijgt je gewoon een tweepersoonskamer helemaal voor jezelf. Zo niet? Dan boek je voor een beetje extra gewoon een eenpersoonskamer. Heb je alle privacy van de hele wereld.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!