social media vriendschap

5 redenen om alleen op reis te gaan

Dat je ook prima in je eentje op vakantie kunt gaan dat wisten wij natuurlijk al veel langer. Maar uit onderzoek van Sunshine.co.uk blijkt dat steeds meer mensen besluiten alleen op reis te gaan. Een kwart van de 1700 ondervraagden gaf aan wel eens alleen op vakantie te zijn geweest.

Top 5 redenen

Ze vroegen alle deelnemers wat voor hen de primaire reden was om alleen op vakantie te gaan. Dat leidde tot deze top vijf:

1. Op zoek naar een nieuwe liefde

2. Zichzelf herontdekken

3. Graag op zichzelf

4. Niemand om mee op reis te gaan

5. Vrienden die normaal altijd meegaan konden nu niet

Favoriete landen solo reizigers

De voornaamste reden bij de Britten om alleen op reis gaan is dus de zoektocht naar een nieuwe liefde. En waar denken ze die te vinden? Spanje blijkt onder de solo reizigers met 25% de meest geliefde bestemming voor een vakantie. Australië komt met 23% op de tweede plaats en Thailand met 18% op de derde. Griekenland volgt op vier (14%) en Frankrijk sluit de rij met 11 procent.

Alleen reizen verleidelijk

Interessant is dat van alle mensen die nog nooit alleen op vakantie zijn geweest maar liefst 67 procent overweegt om dit in de toekomst wel te gaan doen. De overige 33 procent moet er niet aan denken om solo te reizen.

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!