social media vriendschap

5 redenen om alleen op reis te gaan

Dat je ook prima in je eentje op vakantie kunt gaan dat wisten wij natuurlijk al veel langer. Maar uit onderzoek van Sunshine.co.uk blijkt dat steeds meer mensen besluiten alleen op reis te gaan. Een kwart van de 1700 ondervraagden gaf aan wel eens alleen op vakantie te zijn geweest.

Top 5 redenen

Ze vroegen alle deelnemers wat voor hen de primaire reden was om alleen op vakantie te gaan. Dat leidde tot deze top vijf:

1. Op zoek naar een nieuwe liefde

2. Zichzelf herontdekken

3. Graag op zichzelf

4. Niemand om mee op reis te gaan

5. Vrienden die normaal altijd meegaan konden nu niet

Favoriete landen solo reizigers

De voornaamste reden bij de Britten om alleen op reis gaan is dus de zoektocht naar een nieuwe liefde. En waar denken ze die te vinden? Spanje blijkt onder de solo reizigers met 25% de meest geliefde bestemming voor een vakantie. Australië komt met 23% op de tweede plaats en Thailand met 18% op de derde. Griekenland volgt op vier (14%) en Frankrijk sluit de rij met 11 procent.

Alleen reizen verleidelijk

Interessant is dat van alle mensen die nog nooit alleen op vakantie zijn geweest maar liefst 67 procent overweegt om dit in de toekomst wel te gaan doen. De overige 33 procent moet er niet aan denken om solo te reizen.

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Zo geniet je meer van je vakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!