in de winter op vakantie

5 redenen waarom je op vakantie moet in de winter

Denk je aan de winter, dan denk je aan gezellige knusse avonden in huis, bij de haard. Maar eigenlijk leent dit seizoen zich juist perfect voor een vakantie! Wij geven je vijf redenen waarom je erop uit moet trekken in december of januari.

Je bestrijdt de winterblues 

Als de dagen donkerder worden en de temperaturen rond het vriespunt dansen, is de kans groot dat je somber en futloos voelt. Om je energiepeil op te krikken, heb je vitamine D nodig. Het perfecte excuus om naar een zonnig oord te trekken, want zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D.

Het is goed voor de portemonnee

Toegegeven: tijdens de kerstmaanden kunnen de prijzen voor een reis de hoogte inschieten. Maar doorgaans is het goedkoper om te reizen tijdens de wintermaanden dan tijdens het hoogseizoen. Wanneer je nét voor de feestdagen of erna kunt vertrekken dan ga je voor een prikkie op reis. Kijk eens op de reisagenda of de lastminute singlevakanties.

Steden pakken uit met kerstmarkten

Tijdens de winter hullen Europese steden zich traditiegetrouw in kerstsferen en organiseren ze een heuse kerstmarkt. Door te slenteren langs charmante kraampjes of te nippen van een beker glühwein, ben je meteen in vakantiesfeer. Er zijn genoeg organisatie voor singles die korte trips organiseren dus je bent meteen verzekerd van een leuk gezelschap!

Je mijdt het massatoerisme

Wie graag op reis gaat, kan sowieso niet ontsnappen aan de hordes toeristen. Maar je komt er wel een hele hoop minder tegen tijdens de wintermaanden.

Je begint het nieuwe jaar fantastisch

Begint het nieuwe jaar heel ontspannen op een fantastisch mooie plek en in leuk gezelschap. Wat is er nou mooier om je goede voornemens meteen waar te maken in de vorm van een fantastische reis? Wij zeggen.. doen!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!