5 redenen waarom vakantie je een betere werknemer maakt

We kunnen op vakantie ons werk moeilijk loslaten, zo blijkt uit recent onderzoek. Maar we zouden dat juist ongegeneerd wel moeten kunnen, want deze 5 dingen zorgen ervoor dat we beter werken als we terugkomen van vakantie. Toch nog maar eens kijken hoeveel vakantiedagen je nog hebt staan …

Je vermindert stress

Om even een open deur in te trappen: werken kan je stress bezorgen. Chronische stress kan leiden tot slapeloosheid, hoge bloeddruk, een verzwakt immuunsysteem en een hoop gezondheidsproblemen zoals zelfs depressie en hartaandoeningen. Studies hebben aangetoond dat zelfs een korte werkonderbreking die stressniveaus significant kan doen dalen. Het is dus belangrijk om af en toe uitgebreid te ontspannen en terug de batterijen op te laden, en weg te stappen van die voortdurende stroom van e-mails en taken die boven je hoofd hangen.

Je werkt efficiënter na je vakantie

Hoge stressniveaus zorgen ervoor dat je afweziger bent op het werk en minder productief wordt, wat soms een hogere kost is voor bedrijven dan iemand een paar dagen vrij geven. Werknemers voelen zich vaak schuldig over vakantie nemen, terwijl het net aangemoedigd zou moeten worden, omwille van het voordeel dat het ook voor de werkgever en de werkplek oplevert. Na een vakantie keer je terug vol energie en goede moed terug naar de werkplek, klaar om de dingen aan te pakken. Work hard, play hard, er zit waarheid in.

Je bent een aangenamere collega

Niemand zit te wachten op een collega die voortdurend klaagt over vermoeidheid en te veel werk. Veel leuker is het om samen te werken met een brok energie die zaken efficiënt aanpakt, in plaats van erover te zeuren. Maar toegegeven: wie nood heeft aan vakantie, trapt zelf wel eens in de val van zeuren en klagen. Gun jezelf die paar dagen vrijaf, en je collega’s zullen je dankbaar zijn. Laat de out-of-office zijn werk doen, en laat het verder gewoon los. Je hoort het misschien niet graag, maar de boel blijft echt wel draaien zonder jou. En dat is eigenlijk een enorme opluchting.

Je raakt uitgerust

Eén van de heerlijkste dingen aan vakantie, is die wekker triomfantelijk kunnen uitschakelen. Daarmee geef je je lichaam de toestemming om zo lang te slapen als het nodig heeft. Een goede nachtrust is een essentieel onderdeel van je gezondheid, en na een paar dagen vakantie zal je voelen hoe zalig het is om uitgeslapen te zijn.

Je bent creatiever

De meeste ideeën ontstaan niet in een muf kantoor tussen 4 muren, maar wel als je even uit je dagelijkse omgeving wordt weggehaald. Creatief blijven in je job als je elke dag op dezelfde plek achter hetzelfde bureau plaatsneemt, is niet evident. Even vrijaf nemen geeft ruimte in je hoofd, wat tot onverwacht originele ideeën kan leiden. Onderschat trouwens nooit de kracht van een uitgebreide dagdroom, één van de basiselementen van een vakantie.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!