trekking reistips

5 reistips voor verlegen introverte singles

Single en een verlegen of introvert type? Dan zal solo op reis gaan je op het eerste gezicht misschien niet meteen aanspreken. Misschien ben je wel een beetje bang voor eenzaamheid of verveling. Of dat je ‘verplicht moet socializen’. Niets is minder waar. 

Alle aspecten van de reiservaring

Immers, het idee van een geweldige, vervullende solo reiservaring lijkt niet compleet te zijn zonder het element van nieuwe mensen vanuit heel de wereld te ontmoeten. En dit kan voor introverte mensen nogal een drempel zijn. Het is belangrijk te onthouden dat reizen zeer zeker niet alleen gaat om het ontmoeten van nieuwe mensen. Er zijn veel meer aspecten die zorgen voor een onvergetelijke reiservaring, zoals de natuur, avontuurlijke activiteiten, fotograferen, je onderdompelen in een hele andere cultuur.

Introverte geschikt voor solo reizen

Wist je dat introverte mensen juist geschikt zijn om alleen op reis te gaan? Zij hebben de kunst van het ‘comfortabel voelen met zichzelf’ al lang en breed onder de knie. Iets waar anderen het vaak moeilijker mee hebben. Dat gezegd hebbende, ontmoetingen met mede reizigers zijn slechts een leuke aanvulling op je reis. Zelfs voor introverte mensen die niet ‘als eerste praten’ is het een relatief eenvoudige en toch verrijkende ervaring. Als je introvert bent en je speelt met de gedachte om solo op reis te gaan dan hier wat tips en suggesties om het maximale uit je eerste reiservaring te halen.

Tip 1. Vrijwilliger. Als je je niet zo zeker voelt bij het idee om solo op reis te gaan dan is vrijwilligerswerk in het buitenland een geweldige manier om dit uit te vinden. Met vrijwilligerswerk kun je je steentje bijdragen aan de lokale gemeenschap terwijl je reist. Het is ook een prima manier om de lokale bevolking en collega vrijwilligers te ontmoeten. Je deelt vaak de accommodatie en maaltijden met elkaar en je kunt meestal zelf kiezen hoeveel tijd je wilt besteden aan jezelf. Er zijn volop mogelijkheden om alleen of samen de omliggende gebieden te verkennen.

Tip 2. Groepsreizen. Deze zijn vooral geschikt als je voor een wat langere tijd op reis wilt en toch het gevoel hebt dat je voor de verandering wel wat gezelschap kan gebruiken. Bijvoorbeeld: je gaat twee weken solo op reis en zorgt voor de derde week dat je aansluit bij een groep(je). Het is een leuke manier om andere individuele reizigers te ontmoeten en als er leuke mensen bij zitten kun je besluiten om later nog eens met elkaar af te spreken in de stad of het gebied waar je verblijft. Niet hoeft, alles mag.

Tip 3. Lezen. Solo reizen biedt je ruimschoots de gelegenheid om een grote hoeveelheid tijd te besteden aan lezen. Terwijl je zit te wachten op het vliegveld, in een café op een luie middag, tijdens het diner of aan het strand. Veel lezen kan een solo reiservaring zoveel leuker maken! Het kan je ook helpen als je soms toch het gevoel overvalt dat je toch wel heel erg op jezelf aangewezen bent. Lezen is niet alleen leuk en ontspannend, het is soms ook een welkome afleiding. Verdiep je in verschillende soorten reisliteratuur, dompel jezelf onder in een goed boek, geniet en verrijk jezelf!

Tip 4. Trekking trips of avontuurlijke activiteiten. Als je van de buitenlucht en een beetje avontuur houdt dan is trekking, wandelen, hiken, raften of surfen de ideale invullen van een solo vakantie. Je ontmoet beslist mensen met dezelfde interesses, je hebt meer dan genoeg tijd om de dingen te doen die jij echt leuk vindt, zonder de druk om te ‘socializen’. Je hebt geen gezelschap nodig om te genieten van mooie landschappen, een spannende, avontuurlijke activiteit en kan volop genieten van de tijd met jezelf.

Tip 5. Wijnproeverijen. Hou je van wijn of ben je er nieuwsgierig naar? Dan zijn wijnproeverijen, wijnreizen en wijnfeesten ideaal. Deze bieden een geweldige kans om te genieten van verschillende wijnsoorten, er over te leren en daarnaast nieuwe mensen te ontmoeten op prachtige locaties. Er zijn verschillende soorten wijnreizen naar diverse regio’s in de wereld, van fietstochten tot reizen naar ondergrondse grotten waar wijn gemaakt wordt.

Solo reizen is een geweldige leerervaring die je op allerlei manieren uit je comfort zone haalt, introvert of niet.  Dus, als je het je wel aanspreekt, dan is het misschien tijd om een ticket te boeken.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!