toscane

5 smaakvolle onbekende plekjes in Toscane

Als je wel eens op vakantie naar Italië gaat dan is de kans groot dat je het wonderschone Toscane al eens hebt aangedaan. Heel populair, ook bij Nederlanders en dat is niet voor niets natuurlijk. Wil je ook eens het andere, onbekendere Toscane zien? Dan hebben we 5 smaakvolle plekjes voor je.

Radda in Chianti

De naam van dit kleine maar mooie stadje verraadt het al: hier komt de beroemde Chianti wijn vandaan! Hou je wel van een goed glaasje rood, dan is dit een hele fijne plek om een stop(je) te maken. Dit oude stadje is omringd door de gigantische muren van een stenen fort, uit de tijd toen hier een groot kasteel werd gebouwd om dit dierbare, wijn producerende gebied te beschermen en te overheersen. De overblijfselen van het Volpaia kasteel kunnen bezocht worden. Vooral de torens zijn nog steeds zichtbaar.

Vinci

Wat te doen als je de grote publiekstrekkers van Toscane zoals Siena, Lucca, San Gimignano allemaal al hebt gezien? Dan ga je naar Vinci! Precies, het Vinci van Leonardo. De weg ernaartoe is al een feestje: het vestingstadje Vinci ligt aan de voet van de Montalbano en laat zich omringen door een groen, glooiend heuvellandschap. Op 15 april 1452 werd Leonardo da Vinci hier, zo’n 40 kilometer van Florence, geboren. Dat wil zeggen: hier vlakbij, want officieel stond zijn geboortehuis in een aangrenzend gehuchtje genaamd Anchiano. Dat je behalve de musea in Vinci ook kunt bezoeken.

Volterra

Volterra is een van de mooiste en minder bekende stadjes in het heuvelland, weggestopt in het hart van Toscane. Dwalen door de vele straten van dit kleine stadje is een feest, vooral wanneer men hier aan het eind van de middag, of het begin van de avond vertoeft. Het stadje komt tot rust, en wordt teruggegeven aan haar bewoners. De hoge ligging van Volterra was gunstig vanuit strategisch oogpunt, mocht de stad worden aangevallen. Echt een bezoekje waard!

Bolgheri

De toegangsweg naar dit bij veel wijnliefhebbers bekende gehucht is een kilometerslange kaarsrechte glooiende weg die aan beide kanten wordt afgebakend door torenhoge cypressen. Het geheel vormt een surrealistische aanblik. Rond Bolgheri bulkt het van de hoogwaardige wijngaarden en de wijnen zoals de Castello di Bolgheri en de Sassicaia, gaan soms voor vele honderden euro’s over de toonbank. Wil je niet teveel geld uitgeven? Drink dan gewoon een glaasje van dit zalige vocht bij een van de barretjes. Genot verzekerd!

Montepulciano

Montepulciano is gebouwd op een bergtop van kalksteen op een hoogte van ruim 600 meter. Uit de verte ziet het er heel mooi uit. Het heeft een hoofdstraat met leuke winkels. Montepulciano is bekend van de wijn Vino Nobile di Montepulciano. Er zijn veel winkels waar je deze wijn kunt kopen. In de meeste van deze winkels kun je de wijn ook proeven. Je waant je er in de middeleeuwen. Wandel door de steegje en straatjes, strijk neer op een terras met een goed glas wijn en… geniet!

Arezzo

Arezzo is gesticht door de Etrusken en een van de rijkste stadjes van Toscane. Hier worden gouden sieraden gemaakt voor juweliers in heel Europa. Arezzo is prachtig gelegen op de samenkomst van verschillende valleien. Verder kun je in het stadje genieten van de prachtige sfeer en de fantastische keuken.

Met een gezellige groep levensgenieters Toscane ontdekken? Check de reisagenda voor het actuele reisaanbod!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!