Kerstmarkten

5 super gezellige kerstmarkten in Nederland deze winter

Behalve dat de winter koud is, is het ook erg knus en gezellig. Zo zijn er weer tal van kerstmarkten te bezoeken! En nee daar hoef je niet helemaal voor naar Duitsland, want ook hier in Nederland weten ze het best gezellig te maken. Dit zijn de 5 leukste kerstmarkten dicht bij huis om deze winter te bezoeken.

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Deze kerstmarkt is waarschijnlijk de bekendste van Nederland, en ook heel bijzonder. Valkenburg staat namelijk bekend om haar grotten en in de gemeentegrot wordt elk jaar de kerstmarkt gehouden. Loop langs de traditionele kerstkraampjes en warm je op aan een mok warme choco. Al die lichtjes in de grot maken het een bijzondere ervaring. Geopend van 16 november 2018 t/m 6 januari 2019.

De kerstmarkt van Maastricht

En als je dan toch in de buurt bent, kun je net zo goed even een stop maken in Maastricht. Op het Vrijthof vind je namelijk ook een traditionele kerstmarkt vol houten kraampjes en lekkernijen. Tip: er staat ook een reuzenrad waarmee je over de hele stad uit kunt kijken. Zeker een aanrader tijdens de wintermaanden met een stad vol sfeerlichtjes. Geopend 1 t/m 31 december 2018.

knusse kerstmarkten

De Japanse kerstmarkt in Amsterdam

In december vindt er in de NDSM Loods in Amsterdam Noord een ware kerstmarkt plaats in Japanse stijl. Dat wordt dus volop sushi eten met de gezelligheid van de kerstdagen. Geopend van 15 en 16 december 2018. Mocht je nu geen fan zijn van sushi, dan is er altijd nog de ijsbaan op het Museumplein!

Drijvende kerstmarkt in Leiden

Midden in het centrum van Leiden drijven meer dan 80 houten chalets op rivier de Nieuwe Rijn. Op het water kan er dus genoten worden van een kop glühwein en leuke live optredens. Ook is er een verwarmde rondvaart vanaf de kerstmarkt waardoor je vanaf het water alle kerstsferen van het stadscentrum kunt bewonderen. Geopend van 14 t/m 25 december 2018

De Royal Christmas Fair in Den Haag

Last but not least… de kerstmarkt in het historische centrum van Den Haag. Te midden van het Binnenhof, Paleis Noordeinde, de ambassades, musea en de sfeervolle winkelgebieden kun je genieten van de gezellige kerstsferen. Ideaal om een weekendje weg te gaan en Scheveningen en Den Haag te combineren. Tip: kijk bij HotelSpecials voor alle hotels nabij de kerstmarkten. Geopend van 14 t/m 23 december 2018.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!