zo duurt je vakantie extra lang

5 tips om extra lang van je vakantie te genieten

Het leven trekt in sneltreinvaart aan ons voorbij. Maar als je op vakantie gaat, dan wil je het liefst dat de tijd zo nu en dan stilstaat. In Volkskrant Magazine stonden een paar bruikbare tips om je vakantie zo lang mogelijk te laten duren. Lees je mee?

1. Doe nieuwe ervaringen op in een nieuwe omgeving

Wanneer je volwassen bent hoeven onze hersenen minder informatie te verwerken, we leven meer op de automatische piloot en dus lijken de dagen sneller te gaan. Daarom vliegt de tijd voorbij als je op vakantie bent en alsmaar hetzelfde doet. Stop ermee! Kies deze zomer voor nieuwe, andere dingen. Ga dus niet naar het vertrouwde stekkie, maar kies voor een ander land, nieuwe cultuur, ander eten en eens een nieuw wijntje of biertje om te proeven. Leer een nieuwe taal bijvoorbeeld! Je zult zien dat de vakantiedagen véél langer duren (althans lijken te duren).

2. Geef jezelf niet te veel afleiding op vakantie

Helemaal in een boek verdwijnen op het strand is natuurlijk heerlijk. Maar als je opkijkt ben je ineens een halve dag verder. Weer een kostbare vakantiemiddag voorbij. Maar dankzij een docent psychologie (Steve Taylor) weten we dat de tijd langzamer gaat als we nergens door in beslag worden genomen. Is ook logisch en dat is het ook. Je neemt dan veel omgevings-informatie op, er is meer ruimte voor je eigen gedachten en ook die vertragen de tijd. Maak dus een lekkere wandeling, dobber in het zwembad en staar naar die mooie lucht of zonsondergang.

3. Ga vetraagzamen

Leven in het hier en nu? Dat kan ook door lekker langzaam te reizen en deze momenten bewust(er) te beleven. Haast je dus niet langer naar je vakantiebestemming maar geniet ook van de reis op zich. Daarmee rek je de reiservaring. Reis in etappes naar je eindbestemming en doe ter plekke iets wat ‘langzaams’ zoals een wandelroute. Voor wie echt wil vertraagzamen (uit het Vlaams) reist niet met een luxe sneltrein maar met en stoptrein. Heel ontspannen en heerlijk om tijdens al die stops een beetje rond te koekeloeren.

4. Vaker kort dan één keer lang op vakantie

Elke vakantie bereikt een hoogtepunt na acht dagen, daarna worden de vakantiedagen hooguit net zo leuk, maar hoogst waarschijnlijk minder leuk Dat ontdekte een hoogleraar gedragseconomie uit North Carolina. Boek daarom liever drie korte vakanties dan één lange. Dat betekent ook meer voorpret wat het vakantiegevoel verlengt. Met een goede reden om Europa te herontdekken!

5. Drink (geen) alcohol

Hoe verschrikkelijk lekker dat glas witte wijn op dat heerlijke terras aan zee ook smaakt; het versnelt de tijd zo ontdekte psycholoog Stephens Newall, omdat het effect is dat je minder informatie opneemt. (Marihuana schijnt het tegenovergestelde effect te hebben..) Maar om nu de mooiste weken van het jaar broodnuchter door te brengen? Nee, dat is voor de meeste mensen toch echt iets te veel van het goede. Sla deze tip daarom maar in de wind. Drink en geniet, nu de tijd dankzij de voorgaande tips toch al vertraagt, van die heerlijke wijn, mooie speciale biertje of perfecte port. Neem vooral een paar flessen mee naar huis!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!