hagelslag pindakaas vakantie

5 tips om gezond en actief te blijven op vakantie

Thuis is het meestal relatief eenvoudig om fit en gezond te blijven. Maar wat gebeurt er met onze vaste routines wanneer we op vakantie gaan? Laat je die sportieve en gezonde levensstijl thuis of probeer je te behouden wat je tot nu toe hebt bereikt? Met deze 5 tips kun je gezond en actief te blijven op vakantie.

  1. Kies voor gezond eten

Een van de beste dingen aan vakantie gaan is dat je niet hoeft te koken. Maar uit eten gaan betekent niet dat je de ongezonde opties moet kiezen. Er is genoeg keuze op de kaarten van de verschillende restaurants, zorg dat je meest gezonde optie neemt. Je kunt nog steeds een paar lekkernijen nemen, maar beperk je alcohol, suiker- en vetinname zoveel mogelijk.

  1. Zorg voor leuke en actieve activiteiten

Er zijn altijd leuke en actieve activiteiten om op vakantie te doen. Maak een fietstocht door de bergen, ga surfen op het plaatselijke strand of maak lange wandelingen door de stad. Iets doen dat actief is, is een geweldige manier om je vakantiebestemming te bekijken, je zou zelfs merken dat je terechtkomt op plaatsen die je normaal niet zou bezoeken.

  1. Kies voor een hotel met een fitnessruimte

Om het jezelf gemakkelijker te maken, kun je natuurlijk een hotel boeken met een fitnessruimte. Op deze manier kan je gaan trainen wanneer je er zin in hebt. En omdat je op vakantie bent, hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van tijd om te sporten, je hebt de hele dag de tijd. Alles wat je nodig hebt is een training van 30 minuten per dag om je gezondheid te behouden.

  1. Neem eten mee voor onderweg

Als je je zorgen maakt over hoe je aan je 3 maaltijden en gezonde snacks toe komt, pak dan eten mee voor onderweg. Op deze manier zul je nooit honger lijden en zorg je ervoor dat je niet in de verleiding komt om ongezond te eten.

  1. Tel calorie├źn

Als je echt gezond wilt blijven tijdens je vakantie, kun je de calorie├źn tellen. Je moet soms improviseren als je niet precies weet wat er in je eten zit, maar apps zouden je kunnen helpen. Vasthouden aan je vereiste calorie-inname is een zekere manier om je gewicht te behouden terwijl je op vakantie bent. Het kan echter wel nogal vervelend worden.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!