hagelslag pindakaas vakantie

5 tips om gezond en actief te blijven op vakantie

Thuis is het meestal relatief eenvoudig om fit en gezond te blijven. Maar wat gebeurt er met onze vaste routines wanneer we op vakantie gaan? Laat je die sportieve en gezonde levensstijl thuis of probeer je te behouden wat je tot nu toe hebt bereikt? Met deze 5 tips kun je gezond en actief te blijven op vakantie.

  1. Kies voor gezond eten

Een van de beste dingen aan vakantie gaan is dat je niet hoeft te koken. Maar uit eten gaan betekent niet dat je de ongezonde opties moet kiezen. Er is genoeg keuze op de kaarten van de verschillende restaurants, zorg dat je meest gezonde optie neemt. Je kunt nog steeds een paar lekkernijen nemen, maar beperk je alcohol, suiker- en vetinname zoveel mogelijk.

  1. Zorg voor leuke en actieve activiteiten

Er zijn altijd leuke en actieve activiteiten om op vakantie te doen. Maak een fietstocht door de bergen, ga surfen op het plaatselijke strand of maak lange wandelingen door de stad. Iets doen dat actief is, is een geweldige manier om je vakantiebestemming te bekijken, je zou zelfs merken dat je terechtkomt op plaatsen die je normaal niet zou bezoeken.

  1. Kies voor een hotel met een fitnessruimte

Om het jezelf gemakkelijker te maken, kun je natuurlijk een hotel boeken met een fitnessruimte. Op deze manier kan je gaan trainen wanneer je er zin in hebt. En omdat je op vakantie bent, hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van tijd om te sporten, je hebt de hele dag de tijd. Alles wat je nodig hebt is een training van 30 minuten per dag om je gezondheid te behouden.

  1. Neem eten mee voor onderweg

Als je je zorgen maakt over hoe je aan je 3 maaltijden en gezonde snacks toe komt, pak dan eten mee voor onderweg. Op deze manier zul je nooit honger lijden en zorg je ervoor dat je niet in de verleiding komt om ongezond te eten.

  1. Tel calorieën

Als je echt gezond wilt blijven tijdens je vakantie, kun je de calorieën tellen. Je moet soms improviseren als je niet precies weet wat er in je eten zit, maar apps zouden je kunnen helpen. Vasthouden aan je vereiste calorie-inname is een zekere manier om je gewicht te behouden terwijl je op vakantie bent. Het kan echter wel nogal vervelend worden.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!