reisziekte

5 tips om reisziekte te voorkomen

Zie jij al groen als je incheckt voor je vlucht? Of gaat jouw boottochtje altijd hand in hand met een plastic zak? Niets verpest je vakantie meer dan reisziekte. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je er vanaf te helpen, zodat je voortaan gerust op reis kunt.

Tip 1: Eet licht
Klinkt simpel, maar het helpt echt: een lichte, gezonde maaltijd voordat je op reis gaat. Ga voor iets wat je vaker eet, zodat het vertrouwd is voor je maag. Een boterham, cracker of vers fruit is altijd goed. Vette producten als koffie en alcohol kun je beter even laten staan tot na je reis.

Tip 2: Kies de juiste plek
Handig in het vliegtuig, maar ook in de auto of op de boot: kies de stoel uit waar je het minst last hebt van onverwachte bewegingen. In het vliegtuig is dit vaak naast de vleugels, op een boot buiten of in het laagste compartiment en in de auto helemaal voorin, zodat je kunt zien waar de weg naartoe loopt. Reis je met openbaar vervoer? Vermijd dan achteruit reizen.

Tip 3: Reis ’s nachts
In het donker reizen heeft als voordeel dat je evenwichtsorgaan minder wordt geprikkeld en de kans dat je in slaap valt ook nog eens groter is. Een nachttrein of een avondvlucht is daarom perfect als je last hebt van reisziekte. Oogjes dicht en voor je het weet lig je aan het strand op die zonnige bestemming.

Tip 4: Zoek niet (te)veel afleiding
Het klinkt verleidelijk: afleiding zoeken zodat je niet hoeft te focussen op de reisziekte. Toch maar niet meer doen… Lezen, gamen of schrijven zorgt er vaak juist voor dat je je misselijk of duizelig gaat voelen. Toch zin om iets te doen? Luister naar muziek of download van tevoren een podcast.

Tip 5: Reispilletjes
Alle bovenstaande tips al geprobeerd, maar zonder succes? Gelukkig zijn er nog zat andere middeltjes die ervoor zorgen dat jij je plastic zak aan de wilgen kunt hangen. Zo zijn er bij elke drogist reispilletjes beschikbaar, bestaan er speciale pleisters tegen zeeziekte en zweren sommige reizigers bij een watje in hun oor (hebben we zelf nog niet geprobeerd).

Bron: TripTalk

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!