5 tips zalige wintersport

5 tips voor een prettige wintersportvakantie

Verheug jij je ook zo op de wintersport? Lekker hoor om met een gezellige groep singles een sportief avontuur tegemoet te gaan! Om te zorgen dat je niet met de eerste de beste gipsvlucht retour komt en alle pret moet missen hebben we 5 tips voor je.

1. Ga niet ongeoefend op wintersport

Hoe aanlokkelijk misschien ook, om zonder oefening of voorbereiding op wintersport te gaan is echt vragen om ellende. Wintersporten vraag best veel van je lichaam en spieren, dus werk vooraf aan je conditie. Vooral je beenspieren krijgen het behoorlijk te verduren dus ga van te voren zwemmen, joggen en fietsen. Aangekomen op je wintersportbestemming? Begin iedere dag dan eest met een korte warming-up en sluit je ski-dag af met een cooling down.

2. Check dubbel check je reisverzekering

Skiongeluk? Je denkt vast, dat overkomt mij niet! Maar ten val komen hoeft niet door je eigen onhandigheid te zijn. Overhoop geskied worden door een onbesuisde beginneling kan iedereen overkomen en je zult de eerste en ook de laatste niet zijn. Voordat je met je je single groep naar je skioord afreist doe je er goed aan je reisverzekering nog even dubbel te checken. Let met name op vergoedingen met een helikopter vanaf de piste en het vervoer naar huis indien nodig.

3.  Après ski met mate

Na een zalige, gezellige dag op de piste en in de sneeuw is de aprè ski voor vele singles het leukste moment van de dag. En ja, een paar drankjes verhoogt natuurlijk de feestvreugde! Probeer toch niet al te laat je bed in te rollen, de volgende morgen is het weer vroeg dag. Met een kater op de piste verschijnen is niet lekker voor jezelf maar ook niet erg gezellig voor je medereizigers.

4. Sneeuwblind in de zon

Zon? Je bent hartje winter aan het skiën?! Klopt en juist daarom moet je oppassen voor sneeuwblindheid. Dit treedt namelijk op als je ogen te lang aan door de sneeuw gereflecteerd zonlicht worden blootgesteld. De UV stralen zorgen er dan voor dat je een ontsteking krijgt aan het hoornvlies en oogbindvlies. Wees dus verstandig en draag gewoon een goede skibril. Je hebt tegenwoordig hele hippe, dus indruk maken kun je nog steeds.

5. Hippe of functionele skikleding

Dol op de laatste mode? Dikke kans dat je dan ook op de skipiste gezien wilt worden in je coole outfit. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee maar skikleding moet behalve hip en trendy vooral comfortabel zijn. Het weer hoog in de bergen kan snel omslaan van zonnig en blauw naar regen en sneeuw. De temperaturen kunnen fors dalen. Zorg ervoor dat je bij het kiezen en kopen van je skikleding met laagjes kunt werken. Dit zorgt voor meer isolatie en heeft als pluspunt dan je iets uit kunt trekken wanneer het winterzonnetje volop schijnt. Vergeet daarnaast een warme muts en goede waterdichte handschoenen niet.

Ben jij helemaal klaar voor de wintersport? Hier ontdek je de allerleukste skivakanties met singles van dit winterseizoen!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!